İzmir’in Menderes ilçesinde, iş bilmezlik ve vurdumduymazlık Menderes’de yaşayanlar kadar, serinlemek, doğa içinde bir gün yaşamak isteyen İzmirlileri de isyan ettirdi. Menderes Belediyesi tarafından yapılan ve vatandaşların hizmetine sunulan piknik alanları, ilgisizlikten ve hizmet eksikliğinden dolayı, rahatlama olanı olmaktan çıkıp, tehlikeli alanlar haline dönüşmeye başladı.

Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine araştırma yapmaya gittiğimiz Menderes Belediyesi’ne ait, yapımı, sorumluluğu ve hizmeti Menderes Belediyesi tarafından yürütülen piknik alanında korkunç manzaralarla karşılaştık. Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen piknik alanı içinde, bir çocuğun yok olmasına, bir yetişkinin ise ayağını, kolunu, kafasının yaralanmasına neden olabilecek kör piknik kuyularına denk geldik.

4e8beb0d-44a8-4cca-af1c-6a06e5ba2ad1.jpg

Piknik zamanı hangi nedenle yapıldığı ve vatandaşa ne gibi bir hizmet vermenin amaçlandığı bilinmezlik içinde olan kuyuların, üstlerinin açık olması, piknik alanında bırakın piknik yapmayı, yürüyüş yapmayı dahi tehlikeli hale getirdi. Bu tehlikeyi görenler ise Menderes Belediyesi’nin piknik alanı olarak hizmet verdiğini iddia ettiği piknik alanına gelmeyi bırakın, kaçmayı tercih ettiği gibi, belediyenin hizmet adı altında insan sağlığını tehlikeye atan uygulamalarını da sert bir dille eleştirdiler.

(kaynak Medya Ege)

Editör: TE Bilişim