İLK DURAK ÜRÜN EMEĞİ KOOPERATİF


Memleket Partisi İzmir İl Örgütü ilk ziyaretini, İmbat Üretim ve Tüketim Kooperatifi(İMBATKOOP)'ne yaptı. Adını İzmir'in imbatından alan kooperatifin en büyük özelliği; Türkiye çapında 40 civarında koopretifte üretilen 400 çeşit ürünü, tüketiciye ulaştırması. Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ak ve üyelerin hazır bulunduğu görüşmede, kooperatifçiliğin önemi konuşuldu. İl Başkanı Cüneyt Oğuz burada yaptığı yaptığı konuşmada; 'Kooperatifleri destekliyoruz ve üretim kooperatiflerinin önünün daha çok açılmasını istiyoruz. Bu kapsamda üretim planlamasının yapılmasını savunuyoruz. Bu iktidar tarafından kapatılan Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) tekrar eski işlevinin kazandırılması taraftarıyız' dedi. 


PARTİLERE MESAFELİ OLUNMALI


Memleket Partisi İzmir İl Örgütü'nün Karşıyaka'daki ziyaret programının ikinci durağı, Atatürkçü Düşünce Derneği Karşıyaka Şubesi oldu. Şube Başkanı Ufuk Yıldırım, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yıldırım, İzmir'de 28 şubesi olan Atatürkçü Düşünce Derneği'nin en büyüğü  ve genel merkeze en çok delge veren şube olduklarının altını çizdi. Burada bir konuşma yapan Memleket Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt Oğuz, sivil toplum kuruluşlarının her partiye aynı mesafede durması gerektiğinin önemini vurguladı. Dernekteki konuşmasında Oğuz, partinin kurulma amacının ne olduğunu, nasıl bir süreç sonucu partileşme yoluna girildiğini anlattı. 


KADIN BAKANLIĞI İSTİYORUZ


Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şubesi'ne yapılan ziyaretin başlıklarından biri,  kadınların sorunları ile ilgilenen bir bakanlık kurulması isteği oldu. Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şube başkanı Mehpare Özkaban,  kadınlara ve çocuklara yönelik istismarın geldiği boyutu ve bunun verdiği rahatsızlığı dile getirirken, 'Neden kadın bakanlığı kurulması isteniyor' cevabını vermiş oldu. Burada yaptığı konuşmada Memleket Partisi İl başkanı Cüneyt Oğuz; 'Kadın Kolları Örgütümüz yoktur. Çünkü kadınların doğrudan siyasetin içinde olması gerektiğini düşünüyor ve inanıyoruz. Hiç bir siyasi partide olmayan fermuar yönteminin bizim partimizde uygululanması, kadınların siyasetin içinde daha aktif rol almaları düşüncesi ile ilgilidir' dedi. 


İZMİR'İN KONUT SORUNU


Ziyaret programının son durağı, Karşıyaka Müteahhitler ve İşadamları Derneği(KAMİAD) oldu. Dernek başkanı Ahmet Akyüz ve yönetim kurulu üyeleri ile yapılan görüşmede, İzmir'in konut sorununun yanı sıra inşaat sektörünün sıkıntıları dile getirildi. Cüneyt Oğuz burada yaptığı konuşmada; 'Bir yıl önce meydana gelen İzmir depremi de gösterdi ki, şehrimizde depreme dayanıklı yapı stoku yetersizdir' dedi. 
Memleket Partisi İl Örgütü, sivil toplum kuruluşlarını ziyaretlerine önümüzdeki dönemde devam edecek. Bu konuda başkan Cüneyt Oğuz 'Sivil toplum kuruluşları şehrimizin nabzının attığı yerlerdir. Şehrin sorunlarını öğrenmek için doğru adreslerdir. Bu nedenle yeni yılda ziyaretlerimizi daha da sıklaştıracağız' dedi.

Editör: TE Bilişim