İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, geçen yıl Kültürpark için hazırlanan planı kabul etmeyerek geri göndermişti. Aralık ayında meclisten onay alan yeni planlar, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderildi. Kuruldan geçen planlar bir kez daha meclis gündemine geldi. 


Son kararı Bakanlık verecek


Nisan ayı ilk oturumunda Başkanlık önergesiyle gündeme gelecek planlar komisyonlara gönderilecek. Komisyonlarda değişikliğe gidilmezse mecliste bir kez daha onaylanarak Bakanlığa gönderilecek.  Planlarda son sözü söyleyecek olan Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı olumlu karar verirse planlar askıya çıkarak itiraz süreci başlayacak. 

Büyükşehir Meclis gündeminin konuya ilişkin maddesinde, "Konak ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, "2.Derece Doğal Sit + Tarihsel Sit Alanı" olarak tescilli Kültürpark Alanına ilişkin Belediye Meclisimizin 13/12/2021 tarihli ve 05.1408 sayılı Kararı ile uygun bulunarak İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna iletilerek Kurul Kararı doğrultusunda yeniden düzenlenen, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Plan Raporu önerisinin; 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında işlem yapılmak üzere görüşülmesi. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.704452)" ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim