Konak Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi, daha önce imzalanan işbirliği protokolünün ardından ilişkilerini bir üst seviyeye çıkararak “Kardeş Şehir” oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem Konak Belediye Başkanlığında yapılan törenle “Kardeş Şehir” Protokolüne imza attı. Törene, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in yanı sıra her iki belediyeden de başkan yardımcıları, bürokratlar ve müdürler katıldı. Karşılıklı atılan imzaların ardından Konak Belediyesi’nin biten ve devam eden projelerinin anlatıldığı kısa film gösterimi yapıldı. Ardından Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile ekibini İzmir’in kalbi Konak’ta ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten Başkan Batur, tarihi ve kültürel zenginliği ile büyük bir turizm destinasyonu içinde yer alan Konak’ta yapılacak olan çalışmalarda karşılıklı işbirliklerinin de büyük katkısı olacağını söyledi. 

Batur: Ortak projelere imza atacağız

Konuşmasını Nilüfer Belediyesi ve Değerli Başkanı Turgay Erdem’e övgü dolu sözleriyle devam eden Batur, Nilüfer Belediyesi’nin örnek bir belediye olduğunu söyledi. “Kardeş Şehir“ Protokolü ile işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirten Batur, “Sizi burada görmekten büyük onur duyduk. Nilüfer Belediyesi Türkiye’de hizmetleriyle, yaptığı projelerle ön planda olmuş, örnek gösterilen bir belediye. Daha önce de Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek birlikte nasıl projeler yapabiliriz, nasıl projeler üretebiliriz diye konuşmuştuk. Daha sonra da “Kardeş Belediye” olarak kararlarımızı meclislerimizden çıkardık. İnanıyorum ki özellikle Avrupa Birliği Projeleri ve diğer konularda birlikte pek çok işbirliğini hayata geçirme fırsatı bulacağız” dedi.

Erdem: Birbirimize çok benzeyen iki belediyeyiz

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, İzmir’in kalbinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek başladığı konuşmasında, Konak Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi ile arasındaki bu dostluk ilişkisinin daha da gelişeceğini umut ettiğini söyledi. Erdem, “Birbirimize çok benzeyen yapıya sahip iki belediyeyiz. Çalışmalarımızı karşılıklı olarak görüyoruz, izliyoruz ve gerçekten de bu etkileşimden büyük keyif alıyoruz. İyi örnekleriniz var, bizim de iyi örneklerimiz var. Bunlarla ilgili karşılıklı ilişkilerle bunu daha da geliştirmeye çalışacağız. Sonuçta sosyal demokrat belediye yapısını biz Bursa’da, siz İzmir’de kuruyorsunuz, bu görülüyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim