9 Ağustos tarihinde ilçe danışma kurullarına başlayıp 5 Eylül’de tamamlayan CHP İzmir İl Başkanlığı, iki yılın ardından İl Danışma Kurulunu gerçekleştirdi.

Kurulun açılış konuşmalarının ardından konuşma talebinde bulunan partililerin konuşmaları bölümüne geçildi. Konuşmalarda, ön seçim konusu öne çıktı.

Basına kapalı bölümde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, ekonomi ve çevre konularına değinirken Körfez konusunda da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrıda bulunduğu öğrenildi.

Kocaoğlu’nun JES projelerinin doğal bir miras olduğuna vurgu yapan Kocaoğlu bu çalışmaların engellenmemesi gerektiğini mesajını verdiği ve belediye başkanlığı döneminde başlattığı Körfez temizleme projesinin ve sirkülasyon kanalının yeninden ele alınmasının söylediği belirtildi. Kocaoğlu’nun Soyer’e çağrıda bulunarak 12 yıllık Körfez çalışmalarının heba edilmemesi çağrısında bulunduğu ifade edildi.

SERTEL’DEN ÖN SEÇİM RESTİ

Öte yandan toplantıda konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in örgüt ve ön seçim konularına ağırlık verdiği öne sürüldü. Sertel’in örgüte sahip çıkılması gerekildiğini söylediği belirtilirken ön seçim konusunda da net konuştuğu ifade edildi. Sertel’in ön seçim olmadığı takdirde önümüzdeki dönem milletvekilliğine aday olmayacağı düşüncesini tekrar ettiği öğrenildi.

GÜMRÜKÇÜ’DEN NÜFUS DEĞİŞMİ VURGUSU

Toplantıda konuşan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün ise depremin ardından insanların ikametgâh değişimine gittikleri ve bu nedenle ilçelerde nüfus dağılımının değiştiğini söylediği belirtildi. Gümrükçü’nün seçim çalışmalarında bu duruma dikkat edilmesi gerektiğini söylediği öğrenildi.  

YEREL YÖNETİMLERE HİZMET ÇAĞRISI

Toplantıda yapılan konuşmalarda öne çıkan bir diğer nokta da yerel yönetimlerin hizmetleri oldu. Yapılan bazı konuşmalarda CHP’nin oy oranın az olduğu ve yönetiminde olmayan ilçelerde oy oranlarını yükseltmek için çalışması gerektiği mesajının verildiği ifade edildi. Yapılan eleştirilerde belediyelerin, yolda olan bir çukuru uzun bir süre kapatmamasının vatandaşlarda tepkiye neden olduğu ve bunun da oy oranlarını düşürdüğü ifade edildi. Oy oranlarının artırılması için özellikle CHP’nin düşük oy aldığı ilçelerde hizmet kalitesini ve hızını artırması gerektiğinin söylendiği öğrenildi.

GENÇLERDEN DESTEK TALEBİ

Bir diğer yandan; toplantıda söz alan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan’ın geleceğin gençlerin elinde olduğunu söylediği ifade edilirken Kotan’ın gençlerin daha yerlere gelmeleri, daha etkili ve başarılı olabilmeleri için örgütten destek talebinde bulunduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim