AK Parti Meclis Üyesi Metin Yaşar,  2022 bütçesinin yönetilecek biçimde hazırlanmadığını iddia etti.  Belediyenin reklam tabelalarında “Kemalpaşa Belediyesi borç ödüyor” başlıklı afişlerini  eleştiren Yaşar,  “SGK Borcu ödemek ne zamandır reklam tabelalarında yer alıyor” dedi. Bütçenin kağıt üzerinde denk bütçe olduğunu da söyleyen Yaşar, “İçimize sinmese de bütçeye evet oyu vereceğiz" dedi. MHP'li Canip Han ise bütçenin personel ve SGK ödemelerine gideceğini kaydetti, yatırım için para kalmayacağını söyledi.

Engelleri kaldırın

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, halka hizmet verme konusunda merkezi idarenin yasak ve engellemeleri ile karşılaştıklarını belirtirken, “Biz elimizden gelen her şeyi yapmak istiyoruz. Kreş meselesi. Bizim genelgemiz var. Hiçbir şey yapmayacaksın diyor. İhale yapmayacaksın kreş açamayacaksın diyor…” dedi.

Sözlerin AK Parti döneminde belediye çalıştırılan işçi sayısı ile görev süreleri içindeki verilen desteğe dikkat çeken Karakayalı şöyle konuştu:

 "Büyükşehir'den yardım alma diyorsunuz. Neden? Büyükşehir benden bir sürü para kesiyor. Tabii ki yararlanacağım. Büyükşehir ile biz etle tırnak gibiyiz.  İBB Türkiye'ye örnektir. Hem tarımda hem yatırımda. Kemalpaşa'yı şantiyeye çevirdik.”

Engelli işçi çalıştırılmadığı iddiasına da 2009 yılını örnek göstererek cevap veren Karakayalı, "2009 yılında bir sürü engelli aldım ben. Sizin yönetiminizde kaç engelli alınmış ona bakacaksınız. Engelliler için ne yapılmış?2014-2019 yılı arasında SGK primlerinin hiçbir yatmamış. Neden bunu yazmayayım? Seçimden 1 yıl önce 4 milyon para çektiniz… Bu garibanlar ödedi o parayı. Biz buraya zengin olmaya gelmedik. Hizmet etmeye geldik. Biz halk için buraya geldik" diye konuştu.

2059’a kadar buradayım


AK Parti Meclis Üyesi Metin Yaşar ile Başkan Karakayalı  ilginç diyaloglar yaşandı. Karakayalı'yı hedef alarak konuşan Yaşar, "İkinci döneminizi yaşıyorsunuz sayın başkan, artık tecrübeli bir başkansınız. Hatta artık sonuna doğru da geliyorsunuz. Umarım bir sonraki seçimlerde koltuğu AK Parti'ye bırakacaksınız" dedi. Karakayalı ise bu yoruma, “" Hiçbir yere gitmiyorum, 2059'a kadar burayım merak etmeyin" dedi. Salonda gülüşmelere yol açan bu diyalog sırasında i Yaşar, "Dikkat edin başkanım, kendi grubunuz ayağınızı kaydırmasın" diye konuştu. Karakayalı ise, "Siz hiç merak etmeyin, grubumuz sonuna kadar dimdik benim arkamda" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim