SON MÜHÜR-HABER MERKEZİ/ Sözleşmelerin imzalanıp, para aktarımının üzerinden 6 ay geçmesine rağmen çalışmaların başlamayarak, şahsın kaybolduğunu iddia eden, Turkuvaz İnşaat ve Tarık İnşaat Ceo’ları Son Mühür mikrofonuna, bu ilginç dolandırıcılığı anlattı.

Turkuvaz İnşaat CEO’su Hakan Kandemir, yaşanan durumdan dolayı mağdur olduklarını, devletten destek beklediklerini dile getirdi. Kandemir, “Hukukumuzdan yardım bekliyoruz. Yalnızca biz değil, bu sektörden geçimini sağlayan birçok insanın başına geldi. Suç duyurusunda bulunduk. Yaşananlardan dolayı mağduruz” sözlerini kullandı.

Verdikleri işin yapılma ihtimalinin sıfır olduğunu vurgulayan Tarık İnşaat Sahibi Tarık Aksu, yapsalardı altı aydır yapacaklarını belirtti. Aksu, “Biz iyi niyetliyiz, gelin konuşalım, görüşelim dedik. Bu çabalarımızın hiçbiri karşılık bulmadı. Güven duygusunu yavaş yavaş yitirdiğimiz için, kimseyle hemen  anlaşmak istemiyorum. Bunların gelmeye niyeti yok. Yaptıkları, nitelikli dolandırıcılığa giriyor” şeklinde konuştu.

“Büyük bir tezgah var”

Asansör yapımı için gerekli anlaşmaların yapılmasının ardından, ofise imzalar için geldiklerini Aktaran Aksu, “İki kişi geldiler. Kurgu şu, çeki F. Ş. Alıyor, imzayı S. S. atıyor. İmzayı atan S. S.’ye sorduğumda, ‘Çeki ben almadım, o aldı’ diyor, çeki alan F. Ş. İse çeki aldığı halde parayı ben almadım diyor. Planları böyle kendilerince.Burada ciddi bir tezgah var” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim