Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda çalışmaları devam eden Ege Turizm Projesi'nde detaylar her geçen gün netleşiyor. 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bizzat İzmir’e gelerek proje hakkında toplantı yaparken, belirli şartların sağlanması halinde yerel yönetimler de projeye destek vereceğini açıklamıştı. TMMOB'a bağlı meslek odaları ise projeye dava açacaklarını duyurmuştu.
Geçtiğimiz günlerde de geniş katılımlı bir proje ve bilirkişi incelemesi yapılan alanda meslek odaları projenin iptal edilebileceği sinyalini verirken, TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da 'rant' vurgusu yaparak projeye karşı olmadıklarını belirmişti. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir ise Çeşme'ye çok faydalı olacağını, turizm açısından proje ile Çeşme'nin uçacağını söylüyor. 

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ
İzmir'de son dönemlerde sık sık gündeme gelen ve vatandaşlar arasında da 'Çeşme Projesi' olarak bilinen Ege Turizm Projesi hakkında 'mahkeme' siteminde bulunan Müsavat Dervişoğlu,  “İzmir ve Türkiye için yapılan tüm doğru projelere İYİ Parti olarak destek veriyoruz, kuru kuruya muhalefet yapmıyoruz. Bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir, dolayısıyla hükümet de doğru şeyler yapınca, zaman zaman biz de onlara destek veriyoruz. Çeşme Yarımadası’nın doğru bir planlamaya ihtiyacı olduğu aşikar. Bu planlamanın paylaşılarak yapılması lazım. Sivil toplum kuruluşlarının, İzmir’de yaşayan kanaat önderlerinin, yol gösterici ağabey statülü insanların, elbette ki görüşleri alınarak bütün bunların yapılmasından yanayız. İzmir’in kötü bir hastalığı var, doğru da olsa yanlış da olsa bir ‘mahkemeleşme hastalığı’ var. Bu hastalığın acilen terki lazım. Büyükşehir Belediyesi ve merkezi yönetim eğer müşterek bir karar alır, sivil toplum kuruluşlarının da gönlünü hoş tutar, onları razı ederse İzmir’in menfaatine olan projelerde faydalı sonuçlar çıkacağı kanaatini taşıyorum. Kuru kuruya karşı çıkmak doğru değil ama bu hükümetin uygulamaları yüzünden, herkes ortaya bir proje atıldığında defans yapma ihtiyacı hissediyor. Çünkü 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz' noktasından hareket ediyorlar” diye konuştu.

 PROJEYE DEĞİL RANTA KARŞIYIZ
Vatandaşlar ve odalar tarafından yapılan 'rant' iddiaları hakkında da geçmiş dönemde meydana gelen olgularda örnek gösteren Dervişoğlu, “Hükümet bu konuda sabıkalı olduğu için bunun üzerinde çeşitli spekülasyonlar oluyor. Projenin ehil kişiler tarafından ele alınıp, değerlendirilmesi lazım. İzmir’in böyle şeyleri tartışarak aşması lazım. Fikirler, görüşler çarpışmalı ve buradan doğru sonuçlar çıkarmayı becerebilmeliyiz. Ama hükümetin yaptığı birçok icraat ve uygulamada öyle aymazlıklar ve ranta yönelik adımlar atıldı ki kentini korumaya çalışan İzmirlinin bu kararlara defans göstermesi, ziyadesiyle doğal. Biz İYİ Parti olarak projeye değil ranta karşıyız. Rant olursa karşıyız” dedi

Editör: TE Bilişim