Geçtiğimiz ay İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde gündemine gelen,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Adıgüzel Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı arasında imzalanmasını ve şu anda Meslek Fabrikası olarak kullanılan tarihi binanın vakfa tahsisini öngören önerge, AK Parti ve CHP arasındaki ipleri germişti.

Muhalefet tarafından “zimmet” çıkacağı argümanı ve Meslek Fabriksı’nın İzmir için bir kültür mirası olduğu gerekçesiyle karşı çıkılan önergeye Millet İttifakı ortağı İYİ Parti de önergeye ‘ret’ oyu kullanmıştı.

YARGIYA TAŞINIYOR

Öte yandan; Meslek Fabrikası’nın ön protokolle tahsisine ilişkin önemli bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla konuyu yargıya taşıyacaklarını duyurdu.

Hızal, tüm İzmirlileri mücadeleye çağırdığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Tunç Soyer, tarihi Un Fabrikası binasını, merkezi İstanbul olan bir vakfa bedelsiz devretme peşinde. İzmir'in kültürel dokusuna zarar vermelerine engel olacağız. Bu konuda hukuki her yola başvuracağız. Tüm İzmirlilileri bu mücadeleye davet ediyorum. Şehrimize sahip çıkalım.”

Editör: TE Bilişim