İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, son günlerde Karşıyaka Belediyesi’nde yaşanan Sayıştay Raporu’nda özellikle “Doğrudan Temin” ile yapılan işlerin mercek altına alındığını belirtti, şunları söyledi:

İki kat aşılmış


“Yasal olan doğrudan temin limitinin  aşılması söz konusu. Sayıştay’ın rapordaki tam ifadesi böyle. Sayıştay Karşıyaka Belediyesi'nde toplam mal alımının yüzde 42’ sini doğrudan temin ile yapıldığını belirtiyor. Bu da yasal sınırın iki katını bulmuş durumda. Yapım işlerinde de doğrudan temin yasal sınır 3 katı kadar aşılmış. Yani bu normal bir aşım değil.  Hani çok mecbur kalırsınız acil müdahale etmeniz gereken işler vardır yaparsınız aşarsınız ama iki kat ve üç kat aşım maalesef normal değil.”


İzmir Büyükşehir ve  Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran ,  Karşıyaka Belediyesi'ne yönelttikleri eleştiriler karşılığında “Düzelteceğiz'  yanıtını aldıklarını da kaydetti, şöyle devam etti: “Düzelteceksiniz ama Sayıştay size tüm problemleri sıralamış, sizin bunu sadece 'Düzelteceğiz' diyerek işin işinden çıkmanız abesle iştigal etmektir. Böyle söylediğimizde kızıyorlar. Ne düzeltilir.. Bir hata düzeltilir. Şimdi ortada bir hata yoksa düzeltilecek bir şey de yoktur. Bu durum ortada bir başarısızlık var demektir.”


İzmir Büyükşehir ve  Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran ,Karşıyaka Belediyesi'nde maaş ödemelerinde sıkıntı yaşandığı iddiasını da değerlendirdi, şunları söyledi: “Karşıyaka Belediyesi’nin bir gerçeği bu olay. Sayın Tugay geldiğinden beri aynı şey zaten vardı, bu problem ortadan kalkmamıştı ki… Biz bunu her dile getirdiğimizde çıkıp dediler ki 'bizim çalışanlarımıza borcumuz yok, biz çalışanlarımızın maaşlarını ödüyoruz' ödüyorsunuz ama taksit taksit ödüyorsunuz yani geçmişten gelen çalışan arkadaşlar emekçi arkadaşlar geçmişten gelen maaşlarından alacaklılar ve bunları şu an taksit taksit alıyorlar. Bütçe ve performans tartışırken de Karşıya Belediyesi bütçesinin hatalı olduğunu söylemiştik. Zaten daha yola çıkarken 30 milyon lira açıkları vardı bunu da dile getirmiştik. Bu şekilde başladılar sonrasında 512 milyon liralık kalan reel bütçenin   zaten tam tamına 350 milyon lirası maaş ödemesiydi. Bunların hepsini biz bütçe ve performans konuşulurken dile getirdik, çıktık anlattık. Bütçenin yüzde 60'tan fazlası  maaş ödemesi olan bir belediyenin yine de maaşları ödemiyor olması ve Kent AŞ personeli aralık ayı maaşlarının 3 taksitle alıyor olması ödenmemişte  de 7 ikramiyenin akıbetinin belirsiz olması belediyenin gerçeği maalesef doğru.”

İstihdam sorunu     


İzmir Büyükşehir ve  Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran ,İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CV Bankası kurduğunu ancak, Başkan Tunç Soyer’in buradaki başvuru sayısının yüksekliğini dile getirerek adeta şikayetçi gibi davrandığını öne sürdü, ve şunları söyledi:
“ CV bankası olan ve sürekli istihdama ihtiyacı olan bir kuruma başvuru yapılması  normal bir şey.  İzmir'in 30 ilçesi var, hepsine hizmet götürüyorsunuz bir sürü iş gücü ihtiyacı var siz işleyen bir bünyesiniz . Sonra da diyorsunuz ki; Belediyenin CV bankasına bu kadar başvuru yapıldı. Kendi verdikleri ilan ve başvuruya sitem ediyorlar.”

Engelli istihdamı sorunu 


Karşıyaka Belediyesi'nde yasal olarak 11 olması gereken engelli çalışan sayısının halen 9  kişi olduğunu söyleyen Ahmet Uğur Baran, “Şunu eleştiriyorum Belediye'nin  kurumsal kimliğinin vermiş olduğu cevapta diyor ki; ( En kısa zamanda bu resmi rakamların yakalanması yönünde girişimde bulunacağız) 11 kişiyi tamamlayacağım diyor.  Şimdi ne zaman tamamlayacağını söylemiyorsun” dedi. Baran, önümüzdeki kısa sürede ülkemizde önemli mevkilerde engellilerin geleceğini de söyledi, “Çok yakında Engelli Valimiz olacak engelli kaymakamımız olacak engelli ataşemiz olacak. Ülkede böyle şeyler olurken biz Karşıyaka Belediyesi'nde norm sayıyı tutturup tutturmadığımızı konuşuyoruz. Büyükşehir Belediyesi de norm seviyesinin altında bunu sayın Tunç Soyer'e de sunduk. Hem rakamsal olarak hem de rapor olarak bu sayılar norm seviyesinin altında. Bu bu sayıların normale döndürülmesini talep ettik. Tamam denildi ama belirsizliğini koruyor hala” dedi.


Editör: TE Bilişim