İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, ülke ekonomisinin gidişatının iyi olmadığını belirtti, “Benzin, motorin fiyatlarının 14 lira olduğu dövizin 18 liraları geçtiği bir ortama geldik. 20 Aralık’taki operasyonla da bir miktar dövizin önü kesilmiş oldu ama Hazineye de büyük bir yük getirdi” dedi.  Çobanoğlu şöyle konuştu:
“Tabi bu kazançların artı enflasyona da bir etkisi olacak. Yani siz parayı asgari ücreti artırarak, emeklinin maaşı artırarak  yükselttiğinizde bunlar size talep olarak geri dönecek. Fiyat artışları da devam edecek. Zaten uzmanlar da bunu söylüyor. Burada en önemli şey de ekonomiyi yönetenlerin halkımıza güven vermesi. Ülkedeki yatırımcılara güven vermesi gerekiyor. O gözleri ışıl ışıl parlayan başkanımız var ya, önce güven vermeli halka. Cebinde parası olanlar ekonomiye güvenecek ki tuttukları dövizleri altınları bozdurup yatırıma çevirecekler, yanlarında insan çalıştıracaklar. Fakat güven oluşmuyor. Çünkü biz yıllardan beri kanser hastasını aspirinle tedavi etmeye çalışıyoruz. Böyle devam ettikçe hasta daha da ağırlaşıyor. Hastayı yakında kaybedebiliriz.”
İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, Türkiye’yi ABD ile kıyaslayanlar olduğunu da belirtirken, “ Diyorlar ki politika faizinin 10 katı enflasyon olan ülkeler diyor. Ama Amerika bizimle aynı kategoride kıyaslanabilecek bir ülke değil. Ayrıca enflasyonları 40 yılın en yüksek enflasyonları olmuş o da yüzde 7. Bizim enflasyonumuza bakalım, dönüp 40 seneye bakalım, yüzde 150’ye çıkmış 70’e inmiş, tekrar 50’ye, nereye gittiği belli olmayan bir enflasyonumuz var” dedi.
 

Kendimizi Anlatıyoruz
İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, parti olarak kapı kapı dolaştıklarını ve seçmene ulaştıklarını da anlattı. Çobanoğlu şöyle devam etti:
“Biz kapı kapı dolaşıp kendi projelerimizi anlatıyoruz. Artegam projemiz var, gelir adaleti, vergi adaletini sağlayacak bir proje var, iyi gelir iyi yaşantı diye bir proje var. Özellikle gençlere ve ev hanımlarına gelir kaynağı yaratacak bir proje. Örnek vereyim 18-26 yaş arası gençleri çok ilgilendiriyor bu proje. İş buluncaya kadar bu yaş aralığındaki gençlere 1000 lira gelir sağlayacak bir proje. Bence halkımızın bunları takip etmesi lazım. Çünkü gençlerimizin sıkıntısı çok büyük, Mesela üniversiteyi bitirmiş, kredi borcu olan bir genç düşününün yaşı 22-23, kredi borcu var ödeme imkanı yok. Bir de bu gençlere genel sağlık sigortası borcu çıkartıyorlar. Bir lira geliri olmayan çocuğun genel sağlık sigortası mı olur? Neyini alacaksınız o çocuğun. En azından borçlandırsanız bile, çalışmaya başlayana kadar bu borcu senden talep etmiyoruz denmesi gerekiyor. “
 

Ekonomik sorunlar psikolojiyi bozuyor
İYİ Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdinç Çobanoğlu, yaşanan ekonomik sorunların halkın psikolojisini de bozduğuna işaret etti. Çobanoğlu şöyle konuştu:
“Yaşadığımız ekonomik problemler kadına şiddet, çocuğa şiddet, hayvana şiddet, taciz, tecavüz olarak yansıyor. Bunun çaresini sadece hukuk yolundan cezaların ağırlaştırılmasıyla düşünüyorsak biz çok yanılırız. Bu olayları ilk aileden başlayan eğitimle, okuldaki eğitimle çözmemiz gerekir diye düşünüyorum. Halkın psikolojisi iyi tahlil ederek çocukluktan itibaren yetiştirmek gerek. “

Oylarımız artıyor
Bayraklı’da İYİ Parti’nin belirgin oy artışı sağladığına inancını dile getiren Başkan Çobanoğlu, “Bayraklı’da bir iddiayla yola çıktık oy oranımız yüzde 30’un üzerinde olacak diye. O iddia ile birlikte devam ediyoruz. Üye sayımızı hızla artırıyoruz. Bütün Pazar yerlerinde, kıraathanelerde, dernekler, lokallerde hep biz varız ve halkın içinde çalışıyoruz. Durum tespiti yapıyoruz” dedi. Çobanoğlu şöyle devam etti:
“Pazarda fiyatlar nasıl, halk bu fiyatlardan nasıl etkileniyor. Evine yiyecek götürebiliyor mu. Bayraklı çok büyük bir coğrafya tabi, bir semtteki pazarla diğeri birbirini tutmuyor. Bayraklı’da işsiz sayısı çok fazla, emekli sayısı çok fazla. Maalesef evine iki patates üç soğan alıp giden yaşlı teyzelerimizi, amcalarımızı görüyoruz. Bu tabi bizi üzüyor.  İktidarımızda tüm bu mağduriyetlerin giderileceğini biliyoruz.”

Editör: TE Bilişim