Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, görevdeki on yılı kısaca özetledikten sonra, üçüncü döneminin üç yılını değerlendirdi. Başkan İnce, Güzelbahçe’de Atatürk'ün kahve içtiği mekanda düzenlediği basın toplantısında 3 yıl boyunca yapılan çalışmaları ve önümüzdeki süreçte planladığı projeleri anlattı. 

 ‘Ateşten gömlek giydim’

Güzelbahçe Belediye Başkanlığı görevinde 13 yılı geriden bırakan Mustafa İnce, “Güzelbahçe, 9 metropol ilçeden biri ama hem metrekare hem de bütçe oranlarıyla en düşük ilçe diyebilirizi…Her gün gelişen eğitim vizyonu ve günübirlik turizimiyle İzmir’de söz edilen ilçelerden biri oldu. 2009 seçimlerini iki kelimeyle özetleyecek olursak; ‘Ateşten Gömlek’ en iyi betimleme olur. Partime, aileme, kentime söz verdim; bu gömlekte yanmayacaktım, kimse yanmayacaktı. Ben dahil hiçbirimize zarar gelmeyecek, herkes daha iyi olacaktı. Aklımız bedenimiz ekibimiz ile bu ateşi söndürecek bu görevi yürütecektik. Mottomuz inanmak oldu. Önce kendimize sonra birbirimize ve Güzelbahçelilere  inandık, yol arkadaşlarımızla… Herkesi kucakladık herkesin inancına saygı duyduk. Seçimlerde rekorlar kırdık, vatandaşlarımız inandırdık.” diye konuştu.

‘Can dostlarımızı da unutmadık...’

İlçeye yeşil alan kazandırmanın öneminin altını çizen Başkan İnce, “Çalışmalarımız sadece insanlara yönelik değil de can dostlarımız için de çalıştık. Kentimize yüzlerce park, yeşil alan kazandırdık. Daha yeşil bir Güzelbahçe, Güzelbahçe’nin mavisine çok yakıştı. Birçok büyükşehir belediyesinde hatta ilçe ve belde belediyelerinin hiçbirisinde yeşil alan stratejik planı yoktur. Biz yeşil alanları nasıl oluşturacağımızı planladık ve o doğrultuda çalışmaları yapıyoruz. Benim diğer belediye başkanlarından mesleki ayrıcalığım vardı, peyzaj mimarı olduğum için bunu göstermek zorundaydım. Kültür merkezini yaptık. Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nı kurduk.” ifadelerini kullandı.

‘Özgürlükten, barıştan, demokrasiden yana...’

Önceki dönemde söz verdiklerini çalışmaları hayata geçirdiklerini vurgulayan Başkan İnce, “2014’te Güzelbahçeli vatandaşlarımızın bana ve ekibime olan inancını hizmetlerimizle onurlandırmak zorundaydık. Bu inanç sarsılmayınca ortaya rekorlar ve eserler çıktı. Seçim döneminde ne söz verdiysek tüm projeleri gerçekleştirdik. Kimseyi ayırmadık. Özgürlükten barıştan ve demokrasiden yana olduk. 2019’da yüzde 70 üzeri oyla halkımız bizi seçti. Seçim biter bitmez Tematik Parkımızı tamamladık. Yelki’de kapalı pazar açtık. Hizmetler arttıkça halkın güveni, bizi iş yapma aşkıyla sarmaya devam etti. İzmir’in ilk mavi bayraklı plajını açtık. Z Kuşağı Ormanı, Özgürlük, Barış ve Demokrasi Ormanları oluşturduk. Bize devrolan Çamlı Baraj Havzası’nda olan yaklaşık 100 dönümlük arazinin bakımlarına devam ediyoruz, ürünlerini alıyoruz. Bunun dışında 5 bine yakın zeytinlik oluşturduk” açıklamalarında bulundu.

‘Herkese teşekkür ederim’

Başkan İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Güzelbahçe’ye doğalgazı getirmeyi başladık, Balıkçı Barınağı’nın yapılmasını başardık. Bunlar kavga ederek olmuyor, anlaşarak oluyor. Sayın Binali Yıldırım’ın katkıları çok fazla… Otobanın ücretsiz olması için yıllardır uğraşılıyordu, bizim dönemimizde gerçekleşti. Bunlar uzlaşarak oldu. Atatürk Mahallesi Çarşı Yenileme Projesi’ni başardık. Buradaki desteklerinden dolayı hem önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na hem de Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum. Güzelbahçe’de çarşıda kadın esnaf olarak yer alacaklara tezgahlarının veriyoruz, işgaliye de almıyoruz. Peyzaj mimarlığı diplomam var ama ben çiftçiyim, anam çiftçi babam çiftçi... Köylünün önünü açarsanız yapamayacağı şey yok. Ama bu dönemde çok zor durumda…  Çiftçimizle birlikte olduk. Kooperatiflerimize desteklerimiz sürüyor. Hem üretim yönünden hem ürünlerinin değerlendirilmesi yönünden desteklerimiz sürüyor.”

Pandemi'de Güzelbahçe...

“Pandemi dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alırken halkımızın yanında olduk. Doğum günlerini kutladık, alışverişlerini yaptık...” diyen Başkan İnce, şunları söyledi: “Zor zamanda halkımıza yüreğimizi açtık, onları yalnız bırakmadık. Sosyal yardımlar konusunda ne gerekiyorsa yaptık.  Üç dönem 13 yıl… İnandık, çalıştık ve halkımızın güvenini boşa çıkartmamak, halkımızın karşısında başımızı eğecek hiçbir yanlış yapmadan sadece verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururu ve mutluluğunu yaşadık.”

‘Yapacak işlerimiz var’

Önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi hedefledikleri projelerden de bahseden İnce, “Güzelbahçe’mize verilmiş sözlerimiz, yapacak projelerimiz, gidecek yolumuz var. Bunların bir kısmı Büyükşehir Belediyemizin, bir kısmı kamunun, bir kısmı da bizim yapacağımız çalışmalar. Projesi hazır; Çamlıköyü’nde aynı Atatürk Mahallesi gibi bir çalışma yapacağız, doğalgazın girmesini, elektrik hatlarının yeraltına alınmasını bekliyoruz. Plajlarımız; 2013’ten beri uğraşıyorum, iş yapmak belediyecilikte çok kolay neyi nasıl yapacağımızı biliyoruz ama 2013’ten beri bürokrasiyi aşamıyoruz.  Yeni kıyı düzenlemesinin yapılması gerekiyor. Her şey incelendi, ÇED süreci devam ediyor. Proje taslağımız hazır, sorumluluk ve yetki Büyükşehir Belediyemizde… Bunu Büyükşehir Belediyemizle gerçekleştireceğimize inanıyorum. 75. Yıl Cumhuriyet Meydanı’ndaki taşınarak Güzelbahçe yenir bir yola kavuşacak. Tunç Başkanımız ve ekibiyle konuştuk. Bu yola ihtiyaç var. Bu yol bana gerekli değil, otoban ücretsiz, deniz kıyısındaki vatandaşımızın büyük kesimi bu yoldan çok etkilenmiyor ama Yarımada’dan gelen ve belediye otobüsünü kullanmak zorunda olan halkımızın otobanı kullanma olasılığı yok. O yüzden bu yol toplu taşım için çok önemli…” açıklamalarında bulundu. 

‘Üniversite gelmesini bekliyoruz’

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin geçmiş dönemde Güzelbahçe’de planlanan üniversite için harekete geçmesini beklediklerini söyleyen İnce, “Çok nitelikli okullarımız var, bunların modern bir kütüphaneye ihtiyacı var. Bu da bizim hedeflerimiz arasında… Ekrem Demirtaş’ın İzmir Ticaret Odası Başkanı olduğu dönemde Güzelbahçe’de üniversite yapılmasına dair bir plan yapıldı. Projeyi özlemle bekliyoruz. Bir bilim müzesi yapacağız. Paramız çok değil ama inancımız güçlü, dostlarımız var. Güzelbahçe’de yaşamak ayrıcalıktır” dedi.

‘Adayım demek için erken’

Dördüncü dönem için aday olup olmayacağı yönündeki soruya da yanıt veren Başkan İnce, “Bir görev aldım. Çok zor bir süreçten geçtik. Hala 36 dolu kadromuzla kadromuz ile hizmet yapıyoruz. Bir süreç yaşadık. Ben birinci dönemden sonra ikinci dönemde söylediğim gibi ‘Adayım’ demek için çok erken. Bitiremediğimiz sözler var. Artık takdir halkımızdır” dedi.

Editör: TE Bilişim