Özcan Purçu, İzmir’in Konak ilçesine bağlı Güney mahallesinde yaşayan Roman vatandaşlarla dertleşti.

“EVLADIMA BİR MEYVE SUYU ALAMIYORUM”

Purçu’ya yaşadıkları sorunlardı anlatan Tahsin Yıldız, çöpten atık toplayarak geçimini sağlamaya çalıştığını belirterek, “Bu akın akın gelen mülteciler, bu kadar insanlar ülkemize geliyor, sigortasız çalışıyor. Biz iş bulamıyoruz. Üç tane evladım var benim. Ben, evladıma bir meyve suyu alamıyorum. İşsizim, çöp topluyorum” dedi.

“BİZ İNSAN DEĞİL MİYİZ”

Yıldız, “Patronlar, mültecileri ucuz iş gücü olarak kayıt dışı çalıştırıyor. ‘Seni çalıştıracağıma iki tane Suriyeli çalıştırırım’ diyor. Bunu açık açık söylüyor bana. Sigorta vermiyor, vergi vermiyor” diye konuştu. Toplayıcı belgesine sahip olmasına rağmen bu işi de yapamadığını belirten Yıldız, “‘Size hizmetkar olmaya geldim’ diyen başkanımıza soruyorum; biz neyiz, biz insan değil miyiz” dedi.

Purçu, Tahsin Yıldız’a, “Az kaldı, merak etme” karşılığını verdi.

“HİÇBİR ŞEYİMİZ YOK. SADECE EKMEK ALABİLİYORUZ”

Bir kadın ise Özcan Purçu’ya, “Hiçbir şeyimiz yok. Sadece ekmek alabiliyoruz, bir de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı aşevinden yemek. Komşular yardım ediyor. Allah aşkına evimin içine bir girin” diyerek evinin duvarlarına sıva yapılmasını talep etti. Purçu, mahalle sakini kadınlara sosyal yardıma başvurmalarını tavsiye etti.

Purçu, sosyal yardımların yeterli olmadığını, ekonomik krizle artan sorunlar nedeniyle AKP iktidarı tarafından birçok vatandaşın derin yoksulluk ve açlığa maruz bırakıldığını belirterek, “Vatandaşı açlık ve çaresizliğe maruz bırakan AKP iktidarından bir an önce kurtulmalıyız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim