CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Atila Sertel KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, ve atanamayan öğretmenlerin de katıldığı açıklamada, köy okullarının da yeniden açılması talebinde bulunuldu. İl Başkanı Deniz Yücel,  şunları söyledi:

“Eğitim politikaları 15 yıl boyunca FETÖ’ye emanet edildi ve son 5 yıldır da AKP iktidarları ve tek adam yönetiminin basiretsizliği sayesinde tam bir adaletsizlik ve insan haklarını sorunu haline dönüşmüştür. Liyakat yerine itaat ve sadakati tercih eden, Milli Eğitim’i düşünmeyen bir yönetim anlayışının yarattığı son 20 yılın en büyük mağdurları, şüphesizdir ki hakları çiğnenen yılları ve emekleri çalınan, ataması yapılmayan öğretmenlerimizdir. Resmi verilere göre Türkiye’de 460 bin, sendikalara göre tespit edilemeyenlerle birlikte yaklaşık 700 bin ataması yapılmayan öğretmen bulunuyor. Her yıl ataması yapılmayan en az 25 bin öğretmen, işsizler ordusuna katılıyor. Böyle giderse atanmayan öğretmen sayısının 2023 yılında 1 milyonu bulması bekleniyor” dedi.

Köy okulları açılsın

CHP İl Başkanı Deniz Yücel; köy okullarının yeniden açılmasını da istedi. Yücel bu konuda şöyle konuştu:

 “Köy okulları zaman kaybetmeksizin açılmalı ve ataması yapılmayan öğretmenlerimiz bu okullarda öncelikli olarak göreve başlamalı. Eğer 17 bin kapalı köy okulu açılırsa hem öğrenciler köylerinden uzak beldelere taşımaktan kurutulacak, hem de ataması yapılmayan öğretmenlerin ataması yapılacak. Köy okullarının açılması hem sistemin yeniden Cumhuriyet ayarlarına dönülmesi açısından önemlidir. Siz bu değişikliği yapın, milletin ve öğretmenlerini sorunlarını çözün bu bize yeter. “

Sandık bin an önce gelecek

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise sorunların çözümü için erken seçim ve sandığı işaret etti ve “Plansız ve programsız bir çalışma içinde bu iktidardan bir şey beklemek çok zor. Önümüze sandığı bir an önce koyacaklar ve biz de gereğini yapacağız. Öğretmenlerin göz yaşlarını dindirme zamanı geldi. Geliyor gelmekte olan” dedi.

KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise uygulanan eğitim politikaların gerici ve dinci nesiller yetiştirdiğine dikkat çekti ve “Güvencesiz çalıştırma sistemine karşı yoğun bir mücadele yürütüyoruz. Tükiye’de yaşadığımız ekonomik krizle ülke giderek daha fazla uçuruma sürükleniyor. Öteden beri Milli Eğitim'de yoğun sorunlarla karşı karşıyayız” dedi.

Editör: TE Bilişim