Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Başkanlığında toplanan İl Yönetim Kurulu'nda, yaşanan ekonomik buhranla birlikte, elektriğe gelen fahiş zamlardan mağdur olan vatandaşların durumu ve parti ilçe örgütlerinin bu vatandaşlara yönelik çalışmaları masaya yatırıldı.

ALÇAY: ELEKTRİĞİ KESİLEN 44 HANEYE ULAŞILDI

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Sekreteri Fulya Alçay tarafından yönetim kuruluna yapılan sunumla, il başkanlığı ve ilçe başkanlıklarının elektriği kesilmiş olan ailelere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Alçay yaptığı sunumda “İl başkanlığımız ve ilçe başkanlıklarımızın çalışmalarının ilk bölümünde, İzmir genelinde 44 haneye ulaşıldı. Fahiş zamlardan sonra, bir ya da iki elektrik faturası sonrası ödeme yapamayan vatandaşların elektrikleri kesilmiş. 1 veya 2 kişilik ailenin ortalama bir aylık elektrik faturası tutarı 750 lira ile bin 500 lira, 4 kişilik ailelerde bir aylık elektrik faturası tutarı bin lira ile 2 bin 500 lira arası, Ailelerde genellikle bir kişi çalışıyor ya da engelli, yaşlı maaşı gibi maaşları var ve kirada oturuyorlar. Ocak ayı itibarıyla da elektriği kesilen vatandaşlarımıza, CHP’li belediyelerce 300 bin liralık toplam destek sağlanmış, durumda” dedi.

Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, CHP olarak yalnız ve karanlıkta kalan tüm vatandaşlara sahip çıktıklarını ve çıkmaya da devam edeceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

YÜCEL: BU ZİHNİYETİ SONSUZ BİR KARANLIĞA MAHKUM EDECEĞİZ

"AKP iktidarı yine vatandaşın çektiği sıkıntıları, yokluğu ve mahkum edildiği karanlığı görmezden gelerek, konu hakkında hiçbir adım atmıyor. Ama Saray bu sorunu görmezden gelince, bu sorun ve yaşanan dramlar ortadan yok olmuyor. İnsan bu manzaralara şahit olunca daha iyi anlıyor ki, halk AKP iktidarının umurunda değil. Onlar ışıl ışıl saraylarında saltanat sürerken, çoluk çocuğuyla, kadını öğrencisiyle, engellisi hastası ile insanlarımız mum ışığında yaşam savaşı veriyor. 2022 Türkiye’sinde, üstelik mübarek Ramazan ayında bile bu ayıbı bizlere yaşatanlar bilsinler ki, CHP o vatandaşları asla yalnız bırakmayacak. Elektrik dağıtımını özelleştirerek kendi yandaşlarına çıkar sağlamak uğruna halkı hiçe sayanların bu zihniyetini, ilk seçimde halkımızla birlikte sonsuz bir karanlığa mahkum edeceğiz. Elektriği kesik olan veya bundan sonra bu sorunu yaşayan vatandaşlarımızın dertlerine ortak olmaya tüm ilçe örgütlerimizle birlikte devam edeceğiz."

YÖNETİMDEN 1 MAYIS KARARLARI

CHP İzmir il yönetim kurulu toplantısında, 1 Mayıs Tertip Komisyonu tarafından yönetim kuruluna bilgilendirme yapılırken, 30 ilçe başkanlığı ile birlikte 1 Mayıs mitingine yoğun katılım sağlaması beklenen CHP İzmir örgütünün, toplanma yeri ve saati de belli oldu.

CHP İzmir, 1 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de Kültürpark Lozan kapısının önünde toplanarak, kortej halinde Gündoğdu Meydanı'na hareket edecek. CHP İzmir İl Başkanlığı'nın Ramazan Bayramı bayramlaşma töreninin de, 1 Mayıs Pazar günü, saat 16.00’da, CHP İzmir İl Başkanlığı binasında yapılması kararlaştırıldı.

O İSME İHRAÇ İSTEMİ

İl Yönetim Kurulu toplantısında, daha önce CHP Buca İlçe Başkanlığı tarafından hakkında disiplin dosyası hazırlanan ve il yönetimine sevk edilen Buca İlçe Üyesi Güven Kılıç için de karar verildi. İl Yönetim Kurulu, disiplin dosyası hakkındaki incelemesini tamamlayan komisyonun raporu doğrultusunda, Güven Kılıç’ın partiden kesin ihraç istemiyle, İl Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine karar verdi.

Editör: TE Bilişim