Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kararını açıkladı. Yargıtay'ın kararına göre, Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı 2 dava ise düşürüldü. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezasının Yargıtay’da onanmasının ardından CHP alarma geçti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu partisinin tüm milletvekillerini İstanbul’a çağırdı. Kaftancıoğlu’yla ilgili sıcak gelişmeye İzmir’den ilk tepki İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den geldi. Twitter hesabından seslenen Deniz Yücel ‘’

Yapmaya çalıştığınız, İstanbul seçimlerinin intikamını almaktır. Tüm derdiniz İstanbul'u size dar eden, sizden korkmadan, çürümüş düzeninize kafa tutan bir Cumhuriyet kadını Canan_Kaftancıoğlu

 ile hesaplaşmaktır’’ diye yazdı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri ve belediye başkanları da sosyal medya üzerinden Yargıtay’ın kararına tepki gösterirken, Kaftancıoğlu’na da destek mesajları verdi.

CHP’li siyasilerin söz konusu mesajları şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Sn. Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezalar ne hukuken ne de vicdanen kabul edilebilir. Elbet bu devran dönecek. Üstünlerin hukukunun değil, hukukun üstünlüğünün galip geleceği günler yakın.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Yapmaya çalıştığınız, İstanbul seçimlerinin intikamını almaktır. Tüm derdiniz İstanbul'u size dar eden, sizden korkmadan, çürümüş düzeninize kafa tutan bir Cumhuriyet kadını Canan Kaftancıoğlu ile hesaplaşmaktır. Ama yine yanlış hesap yaptınız. Bu hesap Bağdat'tan değil, sandıktan döner. Canan Kaftancıoğlu'nu da, onunla omuz omuza duran milyonları da korkutamayacaksınız. Seçim Günü Hesap Günü olacak. 

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Bu karar hukuksuzdur. Siyaseten yenemediğini masa başında cezalandırma operasyonudur. Tüm kadrolarımızla İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun yanındayız.

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat: Bugün adalete ve hukuka kara leke sürülmüştür. Talimatla kurulan bu kararı tanımıyoruz. Tarih önünde hesap vereceksiniz. Korkmuyoruz! Canan başkanımızın yanındayız..

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: Saray'ın siyasi talimatıyla alınmış hukuksuz kararlarla halkın demokratik değişim iradesinin önünde duramazlar. Hep birlikte mücadele edeceğiz, bu hukuksuzluk düzenini değiştireceğiz!

CHP PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Hukuk sistemini kötülüğünüze alet ettiniz ama başaramayacaksınız. Halk yaptığınız zulümleri görüyor. Bizler de onlar için yılmayacağız. Yanındayız

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan: İstanbul’u iki kez kaybetmeyi hazmedemeyenlere inat; bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam edecek ve kötülüğü hep birlikte yeneceğiz. Gelecek olan güzel günlerin inancıyla yolumuza devam ediyoruz. Yanınızdayız başkanım.

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın: Ne Canan Kaftancıoğlu, ne de bu ülkede hukuk ve adaletin hakim olmasına inanan bizler, yılmadık, yılmayacağız. Hukuk kisvesine bürünmüş siyasi kararlarınız da yıldıramayacak. Siz utanmasanız da biz hukuk adına utanacağız. Bu düzeni değiştirmeye dair azim ve kararımız hiç azalmayacak.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur: Ne olursa olsun Adalete olan inancımızı kaybetmeyeceğiz. Ne olursa olsun hukuksuzluk ortadan kalkıncaya kadar mücadele edeceğiz. Canan Kaftancıoğlu asla yalnız olmadı. Olmayacak. Hukukun üstünlüğünün yeniden tesis edildiği güne kadar çalışacağız, çalışacağız daha da çalışacağız.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda: Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun üç ayrı suçtan 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onaması kabul edilemez! Bu karar hukuksuzdur, İstanbul seçimlerinin öcünü almak için verilmiş, siyasi bir karardır.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel: Umudu örgütleyeceğiz Başkanım

Editör: TE Bilişim