Ekim ayı Olağan Meclisi ikinci oturumu Buca Belediye Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlığında yapıldı.Performans programın görüşmesinde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, tahmini bütçenin yüzde 53’lük artışla 703 milyon 500 bin TL’ye çıkartılmasını eleştirerdi. Gündoğdu, "Belediyemiz bu kadar büyüdü de biz mi göremiyoruz. Meclisin açılışından beri söylemediğimiz bir şey var. Temizlik işleri müdürlüğü ile ilgili. Bu konuda haklılığımız rakamlar ile oraya çıkmıştır. 2021 yılında buraya ayırdığımız bütçe 116 milyon lira. 2022 yılı için 81 milyon. Her bütçeyi incelediğimizde diğer alanlarda artış varken temizlik işlerinde ise düşüş var. Bizim muhalefetimizin sonucudur bu. Araçların alınmasını önerdiğimizde belediye bütçesine 60 milyon kalacağını söylemiştik. Arabaları kiralamaya devam etseydik bu bütçe 150 milyon olurdu” dedi. Gündoğdu, ilçede arsa satışından 95 milyon gelir bekleyen CHP Grubuna “Buca’da sata sata artık neyi satacaksınız bilmiyoruz. Biz mallarımızın satılmamasını istiyoruz. Emanet olarak gelecek nesillere bunlara devredeceğiz” diye konuştu.

Bütçeler büyür

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ise bütçe ve satış ile ilgili eleştirilere şu yanıtı verdi:

"2018  sonunda Buca Belediyesi'nin gerçekleşen bütçesi 236 milyon  lira oldu. Şimdi , belediyelerin bütçeleri de diğer devlet kurumları gibi büyür. Bu yıl 2021 yılı bütçesinin tahmini 451 milyon civarında biteceğini düşünüyoruz. Geçen sene ek bütçe yapmasak yüzde yüz denklemiş olacaktır. Şu an 450-460 milyonla gerçekleşen bütçeyi bitirmeyi planlıyoruz. Bütçedeki yüzde 70'lik başarı Sayıştay ve diğer kurumların başarı olarak gördüğü durumdur. Biz 2021 bütçesini yüzde 90'nını gerçekleştireceğiz” dedi. Kılıç, şöyle devam etti;

“Gayrimenkul satışlarında hemen hemen her meclisimize gelir, 3-5 hisse satışı. Belediyelerin hissesi olduğu belediyeler vardır, biz de bunu mecliste oylarız. Benim mecliste aldığım 2 yetki var benzin istasyonları ile ilgili. Bunu mecburen koymak zorundayız. Mecliste karar alındıysa bunu bütçeye koymak zorundayız. Afaki bir durum yok.”

Meclis üyelerinin onayına sunulan 2022 yılı performans raporu, AK Parti ve MHP'li üyelerin 'ret' oyuna karşın CHP'li üyelerin kabul oyları sonrası oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: TE Bilişim