31 Mart 2019 Yerel Seçimleriyle Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, başkan olarak görev yaptığı iki yılını Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde yaptığı sunu ile raporladı.

Konak’ta hayata geçirilen projeleri anlan Başkan Batur, gelecek dönem planları hakkında da bilgi verdi.

Sunuma, Konak Başkan Batur’un yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ve İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanı Vejdin Ensarioğlu katıldı.

DOSTLARIMIZLA BAŞARDIK
20 yıllık Narlıdere Belediye Başkanlığı görevinin ardından Konak’ta yeni bir serüvene başladıklarını ve Konak tarihinin rekor oyunu kırdıklarını söyleyen Başkan Batur, “2019 yılında bir serüvene başlamıştık. 20 yıllık Narlıdere Belediye Başkanlığı sonrası Konak'ta devam eden bir serüven... Bu özellikle Narlıdere’deki çalışmalarımızdan sonra Konak’ta görevlendirilmemiz benim için çok onurlu bir görevdi. Hiçbir ilçe başkanına böyle bir onur verilmemişti. Bu önemli göreve bizlere layık gören Sayın Kemal Kılıçdaorğlu ve yönetimine teşekkür ederim. Adaylığımız belli olduktan sonra Konak’ta çalışmalarımız başladık. Seçim kampanyasına başlamadan önce CHP'nin Konak teşkilatı ile bir araya geldik. İlçe başkanımız Çağrı Gruşçu ile tanışıyorduk ancak o gün abi-kardeş edası ile birbirimize sarıldık, onlar beni bağrına bastı. Güzelliğin, kardeşliğin olduğu yerde başarı da vardır. Bizde başarıyı halkımıza anlatarak ilçe örgütümüz ile omuz omuza çalışarak en önemlisi de dostlarımızın birlikte olmasıyla hep birlikte bu başarıyı yakaladık. Konak tarihinin en yüksek oyunu aldık. Bu yüzden hem kendi ilçe başkanımıza hem de ittifak birleşenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

BAŞKAN BATUR’DAN TEDBİR UYARISI

Hizmet dönemlerinin yarısında koronavirüs salgınıyla mücadele ettiklerinin altını çizen Başkan Batur, İzmir’de artan vaka sayısına da dikkat çekerek vatandaşları uyardı ve “Biz bir taraftan pandemi sürecini yaşamaya devam ediyoruz. Geçen yıl 11 Mart’ta başladı bu. Bu tarihten sonra da hiçbir ülkenin başına gelmeyen felaketi bertaraf etmek, halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için önemli çalışmalar yaptık. Bir kriz belediyeciliği ortaya çıktı. Bu şekilde krizlerle baş edebilecek gücü de kazandık. Bugünlerde yine çok dikkat etmemiz lazım. 100 binde 115’ten 156’lara geldik. Arta bir pandemi süreci yine hepimizin sıkıntısı. Bir an evvel bu sıkıntıdan kurtulmak en büyük dileğimiz. Deprem dedik. Başımıza gelmeyen hiçbir şey kalmadı. Deprem, sel, tsunami, hortum… Bir göktaşı düşmedi demiştik ama geçenlerde düşmüş sanırım. Bu süreçte hem belediyecilik hizmetleri yürütüp hem de bu felaketlerle başa çıkmaya çalıştık. Özellikle 30 Ekim depremi sadece Bayraklı’yı değil çevresindeki ilçeleri de buldu Bizim hizmet binamız hasar gördü. Hasar gördüğü için biz de karar vererek binamızı yıktık. Çevresindeki iki arsayı da kamulaştırdık ve daha geniş ve yeni bir bina yapmaya karar verdik. Önceliklerimiz başka şeylerdi ama bu tür felaketler bazı öncelikleri değiştirme konusunda elimizi kolumuzu bağlıyor. Biz bu konudaki planlamalarımızı yapıyoruz. 2023 yılına yetiştirip bu dönemde Konak’a güzel bir hizmet binası hatırası bırakmak istiyoruz” dedi.

YENİ TESİSLER FAALİYETE BAŞLAYACAK

Salgına rağmen projeleri hayata geçirmek için çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Batur, hayata geçirilen projelere ilişkin şu bilgileri verdi; “Bu arada işlerimize de devam ettik. 1 Haziran’dan sonra da kentimizin özellikle seçim beyannamemizde halkımıza söz verdiğimiz projelerimize de o süreden sonra başladık. İhalelerimiz yaparak hayata geçirilmeleri için çalıştık. Mesela Toros’taki sosyal tesis alanını bitirdik. Her şeyiyle hazır maalesef pandemi nedeniyle açamadık. İçinde kreşten tutun kurslar, kadınlarımızın semt merkezi olarak faydalanacağı alanlar ve gençler için spor alanları var. Bunun yanında Nisan sonunda Gültepe Spor tesisleri için de harekete geçeceğiz. Bu, gençlerin başka alanlara gitmemesi için yapılan en önemli faaliyetlerden biri. Ay sonunda açılışını yapacağız.

Bu arada bir hafta önce ihalesini bitirdiğimiz bir projemiz var. Özellikle genlere yönelik olarak Çınarlıdaki rekreasyon alanında bir bilim merkezi kuruyoruz. Planatoryumu, çocukların bilimsel deneyleri yapabilecekleri alanlar olacak. Temelini yakın süre içinde yapıyoruz.

Konak’ta 3 bin 500’e yakın tescilli binamız var. Bu binaların tamamının aynı anda restorasyon görmesi mümkün değil. Ama biz kamulaştırdığımız, vatandaşın bize bağışladığı ve restorasyon görmesinde sakınca olmayan tüm binaların restorasyonunu yapıyoruz. Şu anda 3 tane binanın restorasyonunu yapıyoruz. Yani bize telsim edilen tarihi misyonu ayağa kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Tamamlana bir restorasyonumuz var. İstikbal Okulu… Onun açılışını da 23 Nisan’da yapacağız. Burası bir gençlik merkezi olacak.

TARİHİ BİNALAR RESTORE EDİLİYOR

Tarihi misyonu ayağa kaldırmaktan sonra üçüncü önceliğimiz de ayrıcalık isteyen kesimlere hizmetin götürülmesi koşunda Burada da Roman vatandaşlarımız gözetiyoruz Roman vatandaşların hayata daha iyi tutunabilmeleri, gençlerin eğitimlerindeki sıkıntıların aşılması, madde bağımlılığıyla ilgi bazı alışkanlıkların ortadan kaldırılması noktasında birçok proje yapıyoruz. 8 Nisan’da Roman Kültür Merkezimizi açıyoruz. Burada gençlerimiz kurs görecek, kadınlarımız meslek edinecek.

Engelliler bizim için çok önemli. Bir engelsiz yaşam merkezi hayata geçirdik. Burada 3002e yakın zihinsel engelli ve Down Sendromlu vatandaşımız tedavi görüyor. İşte bu, haz duyduğumuz çalışmaların başında geliyor. Yakın sürede de açılışını gerçekleştireceğiz.”

“ALTIN YUMURTLAYAN BİR YER ORASI”

Benzin istasyonuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Batur, Yenişehir’de inşa edilmesi planlanan yeni belediye binası projesinden vazgeçilmesinin ardından alanda bulunan akaryakıt istasyonunu faaliyete geçireceklerini söyledi, “Benim daha ilk dönemim Konak'ta yani daha çiçeği burnunda bir belediye başkanıyım.  Benzin istasyonu bizim benzin istasyonumuzmuş ve altın yumurtlayan bir yer orası. Orayı yeniden benzin istasyonu yapacağız ve orayı belediyenin şirketi işletecek. Kimse ihale yapacak diye hayal kurmasın” dedi.

“BU BÖLGENİN GERÇEK SAHİBİ TMSF”

Yıllardır tartışılan ve akıbeti henüz belli olmayan Basmane Çukuru ile ilgili son durumu değerlendiren Batur, “Basmane çukuru ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer Büyükşehir'e yer arayışı içine girmişti. Burada bazı girişimler var, ancak bu bölgenin gerçek sahibi TMSF. Başkan Soyer’in verdiği tekliflerin iyi değerlendirilmesi gerekli. İyi niyetle yürürse çukurdan bizde kurtulacağız bölge de kurtulacak” diye konuştu.

“AMA BİZ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EVLATLARIYIZ”

Başkan Batur, aynı enerji ile çalışmalarına devam edeceklerini belirterek sözlerine son verirken, “Bir belediye başkanı için kendisine emanet edilen bölgenin bugünlerine ve yarınlarına katkı koymak, o hayale hemşerilerini ortak edebilmek çok mutluluk vericidir. Yolumuz uzun, önümüze zorluklar da çıkıyor. Ama biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarıyız ve asla yorulmayız. 3. hizmet yılımıza da bugün bu heyecanla başlıyoruz. Konak’taki süreç bundan daha hızlı olacak. Konak Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken yeni bir Konak için yeni bir süreci başlatıyoruz Hemşerilerimizle daha çok buluşacak ve bu enerjiyi onlarla da paylaşacağız ve kentin tüm paydaşlarıyla omuz omuza yol almaya devam edeceğiz. Dayanışmamız büyüyecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim