İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve il yönetimi ile İl Başkanlığında bir araya geldi. 

Yaklaşık 45 dakika süren toplantıda başkanların çalışmalarla ilgili başkanların bilgilendirme yaptığı toplantıda, kentin gündemindeki konular ele alındı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrasında görüşmeye ilişkin konuşan açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Çok keyifli bir toplantı gerçekleşti. Her şeyi konuştuk" ifadelerini kullanırken toplantıda konuşulup konuşulmadığı merak edilen 'Grup Başkanvekilliği seçimleri' konusunda da net konuştu ve "Grup Başkanvekilliği konusun gündemimizde yoktu" dedi.

“Bu bir toplantı değil, bu bir ziyaret."

Toplantıya ilişkin konuşan Yücel ise düzenli olarak yaptıkları görüşmelerden biri olduğunu belirtti ve “Bu bir toplantı değil, bu bir ziyaret. Özel bir gündemimiz de yok. Biz Zaten başkan ile belirli periyotlarda sık sık bir araya geliyoruz. İl yönetim kurulu üyelerimiz ve yöneticilerimizle de bir araya gelmek istedi başkan ve il başkanlığımızı ziyaret etti. Özel bir gündemimiz yok” diye konuştu. 

Grup başkanvekilliği konusu

Grup başkanvekilliği konusunun gündeme gelip gelmemesi konusunda sorulan soruyu da yanıtlayan Yücel, “Bu konuda bir görüşme olmadı. En azından şimdiki ziyarette. Benim birini desteklemem gibi bir şey söz konusu olmaz. Grup başkanvekili il başkanını temsil eder zaten. Aday olmak isteyen arkadaşlarımızın hepsi aday olabilir. Neticede bir arkadaşımız seçilir ve o arkadaşımız bu görevi yerine getirir. İsmi geçen arkadaşlarımızın hepsi de bu işi hakkıyla, layıkıyla yapabilecek arkadaşlarımız” ifadelerini kullandı. Daha önce grup başkanvekili seçimlerine ilişkin görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmediklerine ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün grup başkanvekilliği adaylığı konusunda sorulan soruyu da yanıtlayan Yücel, “Her konuda gerek Büyükşehir Belediye başkanımızla gerekirse her konuyu Çiğli Belediye başkanımızla istişare edebiliriz, konuşabiliriz ve tartışabiliriz” dedi.

"Grup toplantısında belli olur"

Geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, yen dönemde de aynı komisyon üyeleriyle devam edilmesi yönünde meclis üyelerine yazı gönderdiği konusu gündeme gelmişti. Komisyonlarda kimlerin görev alacağının meclis öncesi gerçekleştirilecek grup toplantısında belirleneceğini ifade eden Yücel, şunları söyledi; “O pazartesi günü grup toplantısında belli olur. Ancak bir yazı gönderilmesi konusunda bir bilgimiz yok.”

Editör: TE Bilişim