İzmir'de 30 Ekim tarihinde meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı verilen 8 katlı bina, çalışmalar sırasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü. Binada ciddi oranda hasar oluşurken enkaz altıda kalan kepçenin operatörü olaydan yara almadan kurtuldu.

Olayla ilgili açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, ruhsatlı olarak gerçekleştirilen yıkım işlemi için soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ağır hasarlı binanın yıkımı sırasında yaşanan üzücü olayla ilgili Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın açıklaması şu şekilde:

“Bugün akşam saatlerinde Şemikler mahallemizde 6222 sokak üzerinde, depremde ağır hasar almış bir binanın özel bir firma tarafınca gerçekleştirilen yıkımı esnasında, üzücü bir olay yaşanmış, yıkım işlemi sırasında binanın bir kısmının kontrolsüzce yan yatması ile komşu bir başka binanın yan cephesinde ağır hasar oluşmuştur. Bu üzücü olayda önceden boşaltılmış olan binada ve yıkımda görevli çalışanlarda herhangi bir yaralanma oluşmamış olması en büyük tesellimizdir.

Ruhsatlı olarak gerçekleştirilen yıkım işlemi öncesinde, alınması gereken güvenlik önlemleri ile ilgili sorumlu firma idari ve teknik açıdan önceden bilgilendirilmiş, gerekli taahhütler alınmış ve yıkım öncesi kontroller yetkililer tarafınca eksiksiz yerine getirilmiştir. Alınan önlemlere rağmen bu durumun oluş nedeni ile ilgili ön inceleme Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Karşıyaka Belediyesi yetkililerince yerinde yapılmış, detaylı teknik inceleme ve konuya dair soruşturma en kısa zamanda tamamlanmak üzere başlatılmıştır. Evleri zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için gereken önlemler alınacak ve oluşan zararın tazmini için yürütülecek işlemlerde vatandaşlarımızın her zaman yanında olunacaktır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, durumu saygıyla kamuoyumuzun bilgisine sunuyoruz.”

Editör: TE Bilişim