Oturumda, Atakent ve Bostanlı Mahalleleri’nde Emlak Konutları olarak bilinen 1/2000 ölçekli Kısmi İmar Planı ile 1., 2., 3. ve 5. etaplara yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisine askı süresi içerisinde Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ile vatandaşlar tarafından yapılan itirazlar hakkındaki önerge gündeme geldi. Söz konusu itirazlar İmar Komisyonu’na gönderildi.

Ayrıca, K Plan Notu ilavesi sınırı dışında kalan 9901 ada 1 parselin kooperatif tarafından yüzde 10 emsal artışı ile kazanılmış haklarının olması nedeniyle K Sınırı ve K Sınırı Plan Notları kapsamına ilave edilmesine ilişkin Büyükşehir Meclisi’nin aldığı kararla ilgili yapılan itiraza ilişkin önerge de İmar Komisyonu’na havale edildi.

Önerge oy çokluğuyla kabul edildi

Belediyenin görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderlerin karşılanmasında kullanılmak üzere Başkan Tugay’a kredi kullanma yetkisi verilmesiyle ilgili önerge de doğrudan meclis üyelerinin oylarına sunuldu. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi. 

Kredinin yurtiçi bankalardan faiz hariç 8 milyon TL tutarında kullanılacağı belirtildi.

Taşınmazın iptali 

Geçtiğimiz Nisan ayındaki mecliste, Şemikler Mahallesi’ndeki 2 bin 492 metrekarelik taşınmazın 2016 yılında Büyükşehir’e tahsisinin iptaline ilişkin önerge Hukuk ve İmar Komisyonları’na gönderilmişti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otopark yapma talebi doğrultusunda gerçekleşen tahsisin, bugüne kadar amacına uygun herhangi bir tesis yapılmaması ve belediyenin ihtiyaç duyması nedeniyle iptal edilmesi Hukuk ve İmar Komisyonları’nda oy birliğiyle kabul edildi. Komisyonlardan geldiği gibi oylanan önerge, mecliste de oy birliğiyle kabul edildi.

Editör: TE Bilişim