İzmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı  Kemal Sümer; tüm üyelerin aktif yaşamlarında yanlarında olacaklarını söyledi. Sümer, “Kırtasiye alışverişlerinde yardımcı olacağız. ihtiyaçları olan düğün dernek gibi sosyal olaylarda, aktif hayatlarında yanlarında olduğumuzu hissettireceğiz. Kısacası üyelerimize rahat nefes aldıracağız” dedi.

Yönetim yaşlandı

Halen görevdeki Bakkallar ve Bayiler Odası yönetiminin yaşlandığını, daha dinamik bir kadrolara ihtiyaç olduğunu söyleyen Kemal Sümer, şöyle konuştu:
“Genç bir kadro ile devralmak istiyoruz. Daha sonraki dönemlerde genç bir kadromuz var. Yaş ortalamamız 38.  BU yapılanmanın çok iyi şeyler başaracağına inanıyorum. Ben de 18 yıldan beri çok sayıda Sivil toplam Örgütünün yönetimlerinde bulundum başkanlıklarını yaptım.  Kadromuzdaki genç arkadaşlarım üniversite mezunu iyi eğitimli ve başarılı arkadaşlarımız.”

Bakkal ve bayi üyelerin mutlaka sandığa gitmeleri gerektiğini de belirten Kemal  Sümer, Mevcut Başkan Emin Bağcı’nın da aday olacağını duyduğunu söyledi. Başka aday olmak isteyenleri birlikte çalışmak için çağıran Sümer, şöyle devam etti:
“Üyelerimizin ciddi sıkıntıları var.  Zincir mağazalar etrafımızı sardı. Ankara’da görüşmeler devam ediyor. Pazar günleri marketleri kapatacağız. Tekellerde 10’dan sonra içki yasağını görüşüyoruz.  Saat 24.00’e uzatılmasını istiyoruz. Pandemi döneminde bin civarında bakkal kapandı. Zincir mağazaların yayılmasına karşıyız. O kadar çeşit mallar satıyorlar ki, züccaciyeden şarküteriye, beyaz eşyaya kadar her şeyi satıyorlar. “

Üyelere yardım

Bakkal ve Bayiler Odası Başkan Adayı Kemal Sümer,  Valiliğin genelgesiyle zorunlu olan barkod ve kamera sistemini kuracaklarını da belirtti. Sümer, “Üyelerimiz rahat olsunlar, sigorta paketimiz var, barkod sistemini kuracağız. Yenilik şart. Bakkallarımızda ücretsiz yapacağız. Kendilerinden para istemiyoruz. Ocak ayında gelsinler, sandık başında oyunu kullansınlar. Sonra gelsinler desinler, Kemal Başkanım sözünüz vardı. Mutlaka yerine getireceğiz”
 

Editör: TE Bilişim