İki yıldır devam eden Covid Pandemisi ardından da yaşanan yüksek enflasyon ile birlikte yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, Balçova Belediyesi zor durumda olan vatandaşlara desteğini günden güne artırıyor. Belediyenin rutin işleri dışında kalan yatırımları yavaşlatan Balçova belediyesi bütçenin önemli bir bölümünü sosyal yardımlara aktarıyor. Yapılan yardımlara ilgili meclis üyelerini de bilgilendiren Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Bir yandan personel ücretlerini aksatmadan ödüyoruz. Diğer yandan öncelikli belediye hizmetlerini aksatmadan yerine getiriyoruz. Devam eden Kültür Merkezi, Cemevi, Olgun Gençlik Merkezi gibi büyük yatırım projelerini durdurmamaya çalışıyoruz. Kalan tüm gücümüzü vatandaşımızın hayatını devam ettirebilmesi için olmazsa olmaz sosyal yardımlarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Şartların her geçen gün kötüye gittiğini ifade eden Başkan Fatma Çalkaya “Eğitim yardımlarımızda çocuklar arasındaki eşitliği sağlamaya mecburuz. Aynı okula giden iki çocuktan birisi evinde bilgisayarla ödevini yapıp özel ders alırken arka sırasındaki çocuğun babası işsiz olduğu için elektrik parasını bile ödemekte güçlük çekiyor. Üç çocuğu olan bir ailenin her çocuğuna mont, ayakkabı, okul kıyafet alması bile artık çok büyük bir zorluk. Biz bu dezeavantajlı çocuklarımızın tamamına destek oluyoruz. Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelmiş üniversite öğrencilerimiz var. Bu gençlerimizin öğlen yemek bedellerini karşılıyoruz, dolmuş parası veremeyecek öğrencilerimiz var bu öğrencilerimizin okula geliş gidişleri için servis araçları görevlendiriyoruz. Bunun yanında okullarımızın fiziki bakım ve onarımlarını, teknik altyapı eksikliklerini karşılıyoruz” diyerek eğitimde eşitliği sağlamak için yaptıkları hizmetleri anlattı.

Sağlık masraflarının da vatandaşları çok zorladığını ifade eden Fatma Çalkaya “Biz ilçemizdeki tüm engelli vatandaşlarımız ile irtibat halindeyiz. Durumu iyi olmayan vatandaşlarımızın akülü aracını, işitme cihazını, kullandıkları diğer tıbbi cihazların alımını biz sağlıyoruz. Bir işitme cihazı için Devletin sağladığı destek 1000 TL civarında ama vatandaşın alacağı cihazın fiyatı ortalama 10 bin TL. Biz vatandaşımızı bu gibi konularda hiçbir zaman kaderiyle baş başa bırakmıyoruz. İhtiyacı olan her vatandaşımıza tam donanımlı hasta yatakları sağlıyoruz. Hasta ve Engelli Ambulansımız sürekli ihtiyaçlı vatandaşlarımızın hastaneye naklini sağlıyor. Bunun yanında ambulansla gitmeyen Onkoloji hastaları var. Biz Işın tedavisinden sonra vatandaşımızın toplu taşıma araçları ile evine dönmesine müsaade edemeyiz ve etmiyoruz. Araçlarımız bu konuda vatandaşlarımızın emrinde” diyerek sağlık masrafları konusunda sağladıkları hizmeti anlattı.

Çok iyi bir sosyal yardım ağı kurduklarını ifade eden Başkan Fatma Çalkaya “Küçük bir ilçe olmamızın avantajını da kullanarak özellikle Semtevlerimiz ile tüm mahallelerimizin sosyo-ekonomik yapılarına hakimiz. Hangi vatandaşımızın kömüre, hangi vatandaşımızın sıcak yemeğe, hangi ailemizin bebek bezine ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Yapılan yardımların haksızca dağıtılmaması için de çok iyi araştırma yapıyoruz. İhtiyacı olan hiçbir vatandaşımızı kapıdan çevirmiyoruz. Ancak şunu çok iyi biliyoruz. Vatandaşın tutunacak bir dala ihtiyacı var. Biz sonuna kadar bu desteğimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim