AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Devlet Su İşleri (DSİ) 2’nci Bölge Müdürlüğü tarafından çalışmaları yürütülen Küçük Menderes’in Islah Projesi’ndeki son durumuyla ilgili yerinde bilgi verdi. 

“ÇALIŞMALARDA SONA GELDİK”

Sosyal medyadan videolu bir paylaşım yapan Kaya, “Küçük Menderes’in temizlik çalışmalarında sona geldik. Toplam 94 kiolmetrelik hattın 87 kilomerelik kısmında çalışmalar bitti. Sadece 6 kilometrelik kısmında çalışmalar kaldı. Yaklaşık 5 yıldır 6 ekskavatör, bir dozer ve bir greyder ile yapılan çalışmalar ve tahkimatlar neticesinde son aşamaya gelmiş olduk” dedi.

“TEK KATKI KOYMAYAN BÜYÜKŞEHİR”

Küçük Menderes'in Islah Projesinin, İzmir'in en büyük çevre projesi olduğuna dikkat çeken Kaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni projeye katkı sağlamamakla eleştirerek, “Bu projeye pek çok kurum katkı koydu, tek katkı koymayan kurum CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Biz koskoca nehri temizledik, İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 yıldır iki tane arıtmayı yapamadı. Kim çevreci, kim değil burada yapılan çalışmalar net bir şekilde ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim