İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclisinde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Adıgüzel Eğitim, Kültür, Araştırma, Yardımlaşma ve Sağlık Vakfı arasında imzalanmasını ve şu anda Meslek Fabrikası olarak kullanılan tarihi binanın vakfa tahsisini öngören önerge gündeme gelmişti. 

İlgili önerge, vakfın İstanbul’da faaliyet göstermesi ve Meslek Fabrikası’nın vakfa tahsisi noktasında Cumhur İttifakı tarafından sert bir dille eleştirilmişti. 

Öte yandan; önergeye ilişin bir tepki de Memleket Partisi MYK Üyesi Asuman Ali Güven’den geldi. 

Güven, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yapının İzmir için tarihi bir miras olduğuna dikkat çekerken tahsisinin söz konusu olmaması gerektiğini belirtti. 

Güven, paylaşımında şu ifadelere yer verdi; “Resimdeki bu bina İzmir'in tarihi değerlerinden olan İzmir Büyükşehir Belediyesinin mülkiyetindeki Meslek fabrikası binasıdır. Bu tarihi binayı İstanbul’da faaliyet gösteren Adıgüzel Vakfı olarak kurulmuş (çok fazla bilinirliği olmayan) bir kuruluşa devredilmek istenmektedir. Tunç Soyer Başkanın bu girişimi doğru değildir. Bu bina İzmir'in tarihi bir mirası olup onu kimseye vermeye hakkınız yoktur. O binayı ancak İzmir’in çok değerli kuruluşları olan Ticaret ve Sanayi Odalarına eğitim amaçlı tahsis edebilirsiniz. Umarım bu binaları Büyükşehir Belediye Meclisi sahip çıkar ve yanlışa müsaade etmez.”

Editör: TE Bilişim