AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da gerçekleştirdiği programlarda muhtarları, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti, vatandaşlarla ve esnaflarla buluştu. Programlarına ilk olarak Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret ederek başlayan Kaya, esnaf temsilcileriyle bir araya geldi. Buradan Türk Kızılayı Buca Şubesi'ne geçen Kaya, Şube Başkanı Kamuran Temel ve Kızılay gönüllülerinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Yaylacık Mahallesi Muhtarlığı'nı ziyaret ederek Muhtar Hasan Gırız ve mahalle sakinleriyle buluşan, Yaylacık Mahallesi'nde esnaf ziyaretleri yapan Kaya, partisinin Yaylacık Mahallesi Mahalle Yönetim Kurulu ve 1461 numaralı Sandık Yönetim Kurulu Üyeleri ile de bir toplantı gerçekleştirdi.

HAYALDİ GERÇEK OLDU, CEZAEVİ YIKILIYOR 

Buca'daki programları çerçevesinde Buca Şoförler, Otomobilciler ve Otobüsçüler Odası'nın 25. Olağan Genel Kurulu'na da katılan Kaya, şoför esnafıyla bir araya geldi. Genel Kurul'da konuşan Kaya , Buca'nın kanayan yarası olan Buca Cezaevi'nin kapatıldığını , yıkım ihalesine çıkılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından İzmir İl Müdürlüğü'ne talimat gönderildiğinin bilgisini verdi. Buca Cezaevi'nin yıkılmasının ardından, bölgedeki mevcut dokuya ve sosyal yaşama uygun bir çalışma yapılacağı açıklayan Kaya, Buca'nın ihtiyacı olan yeşil alanın da burada ilçeye kazandırılacağını söyledi. 

Büyükşehir'in Buca’ya çaktığı bir çivi bile yok: AK Partili Kaya'dan Büyükşehir'e yaylım ateşi

BUCA'NIN VE İZMİR'İN TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN TEK BİR PROJELERİ DAHİ YOK

Buca'nın ve İzmir'in en büyük sorununun trafik olduğunu hatırlatan Kaya, kent içi trafiği düzenlemede tek yetkili olan CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin trafik sorununun çözümüyle ilgili tek bir projesi olmadığını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Soyer'in 2019'da, 'Trafik sorunu yoğun olan ilçemiz Buca'ya yeni bir arter yapacağız. Yapılan yol, yeni bir koridor olma niteliği taşıyacak' dediğini hatırlatan Kaya, "İş konuşmaya gelince, laf olsun torba dolsun misali konuşmayı iyi bilirler. Bol keseden atmakta üzerlerine yok. Ama iş icraat yapmaya gelince ortada yoklar.

CEZAEVİ YIKILIYOR BUCA TRAFİĞİ RAHATLIYOR

'Buca'ya yeni bir arter açacağız, bu açılan yol yeni bir koridor olacak' dediler. Nerede bu yeni arter, nereye açılacak bu koridor? Bırakın bir çalışma yapmayı, ortada bir proje bile yok. Ama bakın biz, Buca Cezaevi'nin yıkımıyla birlikte Adnan Kahveci Caddesi'ni kesintisiz ulaşıma açıyor bu şekilde de Menderes Caddesi'ndeki trafik yükünü hafifletiyoruz. Onlar konuşur, biz iş yaparız. Aramızdaki fark bu" şeklinde konuştu. 

KAMU YATIRIMLARINDAN EN BÜYÜK PAYI BUCA ALDI. CHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR'İN BUCA'YA ÇAKTIĞI BİR ÇİVİ BİLE YOK! 

İzmir'e yapılan 85 Milyar TL'lik yatırımın en büyük payını Buca ilçesinin aldığını, almaya da devam edeceğini belirten Kaya, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ise Buca'ya tek bir çivi çakmadığını hatırlattı. İlçeye yapılan yatırımları anlatan Kaya, "Buca, İzmir'imizin en büyük ilçesi. Kamu yatırımlarından da en büyük payı alan ilçemiz. Buca'mıza 304 yataklı Devlet Hastanesi yaptık. Son sistem, içinde tüm modern ekipmanların bulunduğu hastanemizin inşaatı tamamlandı. Türkiye'de bu kadar kısa vadede yapılan en büyük sağlık yatırımından birisi oldu. Şubat sonu, Mart başı gibi hizmete girecek. Sağlık alanında Buca'mıza yatırımlarımız bununla bitmedi. Halk Sağlığı Laboratuvarı ve 15 bin 365 m2'lik arsa alanında 11 bin 500 m2 kapalı alana sahip 70 ünitelik Diş Hastanesi yatırımını Buca'mıza kazandırdık. Yine içinde Sağlıklı Yaşam Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Birimi, AÇSAP, 112 Acil Müdahale Merkezi, İlçe Sağlık Müdürlüğü bulunan toplam 6 bin 500 m2 arsa alanında, 5 bin 300 m2 kapalı alanda Sağlık Kampüsü'nü Buca'mıza kazandırdık. Buca, sağlık alanında marka oluyor. Hükümet Konağı yapımı için çalışmalar devam ediyor. Buca'mızın dört bir yanında yeni okul inşaatlarımız devam ediyor. Buca'ya ve Bucalı hemşehrilerimize olan hizmet etme tutkumuz artarak sürecek" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim