Belediye Başkanı Tugay’a çağrı

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Başkanı Sıtkı Şükürer'in bir gazeteye vermiş olduğu röportajda Karşıyaka’ya yönelik söylemlerine AK Parti cephesinden tepki geldi. 

AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanı İsmail Çifçioğlu, ‘’Tunç Soyer'in akıl hocası Sıtkı Şükürer, İzmir'imizdeki muhacirlere ve Karşıyaka'mıza yönelik kabul edilemez ifadeler kullanıyor. Sn Cemil Tugay'ın Karşıyakalılık duruşuyla bu duruma tepki vermesini bekledik ama nafile. Buna da cevap yoksa, ne zaman konuşacaksınız Sayın Tugay?’’ dedi. 

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli ise, ‘’İzmirlilik Sıtkı Şükürer'in tekelinde değildir. Elinde İzmirmetre ile dolaşıp 'Ankaralıyım' diyen Şükrüer'i, İzmir'deki görevlerinden hızla istifa etmeye, başta Zübeyde Hanım'ın aziz hatırası olmak üzere tüm göçmenlerden özür dilemeye davet ediyorum. Akıl tutulmanız size kalsın! Hele bir de Karşıyakamız için söylenen sözleri kabul etmemiz mümkün değil. Kimse oturduğu koltuktan Karşıyakalıların değerlerine karşı haddini aşan açıklamalar yapmasın. Karşıyaka'nın entelektüel birikimimin zekatı altında kalacak kalemler, ilçemizin adını kirletemez.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim