Merhum başkan İsmail Uygur’un vefatının ardından Torbalı’nın yeni belediye başkanının belirlenmesi için İzmir Valiliği’nin çağrısıyla belediye meclis üyeleri bir araya geldi. 

CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, Deva Partisi’nin 1 üyesinin olduğu mecliste çoğunluğu elinde bulunduran CHP’nin adayı Mithat Tekin oldu. CHP’nin adayını belirlemesinin ardından Cumhur İttifakı da aday çıkarma kararı aldı. Cumhur İttifakı’nın Özgür Erman Çağlar’ın aday olarak çıkardı. Tek üyesi bulunan DEVA Partisi'nin ise CHP'nin adayını destekleyeceği açıklandı.

 Birinci ve ikinci tur sona erdi. İlk tur oylamasının ardından AK Parti Grubu, sandığın dibinin görülmesi ve sallanmasını istedi. AK Partili aday Özgür Erman Çağlar’ın sandığın sallanması yolundaki ısrarı üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından sandık sallandı ve oylar sayılmaya başlandı. Yapılan ilk turda Mithat Tekin 16 oy alırken Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar 15 oyda kaldı. İkinci tur oylama sonucunda ise Mithat Tekin 17 oy alırken, Özgür Erman Çağlar, 14 oy aldı.

Üçüncü tur sonucu yine Cumhur İttifakı'nın sonucuyla sona erdi.

Mithat Tekin 17 oyla yeni Torbalı Belediye Başkanı olurken, Özgür Erman Çağlar ise 14 oy aldı.

Editör: TE Bilişim