Manisa'nın Turgutlu ilçe Belediyesi ve DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası 7 No’lu Şubesi arasında ocak ayında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında ek protokol imzalandı. Ülke genelinde yaşanan enflasyon artışı ve ekonomik kriz nedeniyle yapılan ek protokole göre kadrolu işçilerin maaşlarına 1500 TL artış uygulandı. Ek protokol, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Genel-İş 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç, Disk Genel-İş 7 No’lu Şube Sekreteri Uğur Nazlıoğlu, Disk Genel-İş 7 No’lu Şube Mali Sekreteri Tezcan Mehmetoğlu ile Sendika Temsilcisi Hüseyin Bozdağ arasında imzalandı. İmza törenine Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Daşkan, Fırat Honaz, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Adnan Mut, Hukuk İşleri Müdürü Mustafa Süzük katıldı. 
“MESAİ ARKADAŞLARIMIZIN YAŞAM KOŞULLARINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Enflasyon artışı ve ekonomik krize rağmen belediye personelinin yaşam koşullarını korumaya devam edeceklerini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ile belediyemizde çalışan kadrolu mesai arkadaşlarımızı kapsayan ek protokol sözleşmesini imzaladık. Ülkemizde yaşanan enflasyon ve ekonomik krize rağmen mesai arkadaşlarımızın yaşam koşullarını bir nebze de olsa korumaya devam edeceğiz. Protokolün mesai arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
“TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN AKIN'A TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİZ”
Genel-İş 7 No’lu Şube Başkanı Özgür Genç ise “Turgutlu Belediyesi ile sendikamız DİSK / Genel İş arasında 01.01.2022 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmesi sonrasında, ülkedeki olağandışı enflasyon artışı ile yaşanan kriz karşısında, işçi arkadaşlarımızın refah düzeyini korumak için ‘ek protokol’ talebimize olumlu yanıt veren ve her defasında işçi arkadaşlarımız adına şartları zorlayan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'a teşekkürü borç biliriz. Ayrıca bu zor şartların üstesinden gelmek, daha yaşanabilir bir ülke yaratmanın, örgütlü bir işçi yapısıyla, örgütlü bir toplumla mümkün olabileceğine inanarak, işçi arkadaşlarımıza bu iyileştirmenin hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim