Merhum başkan İsmail Uygur’un vefatının ardından Torbalı’nın yeni belediye başkanının belirlenmesi için İzmir Valiliği’nin çağrısıyla belediye meclis üyeleri bir araya geldi. 

İKİ ADAYLI SEÇİM

CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, Deva Partisi’nin 1 üyesinin olduğu mecliste çoğunluğu elinde bulunduran CHP’nin adayı Mithat Tekin oldu. CHP’nin adayını belirlemesinin ardından Cumhur İttifakı da aday çıkarma kararı aldı. Cumhur İttifakı’nın Özgür Erman Çağlar’ın aday olarak çıkardı. Tek üyesi bulunan DEVA Partisi'nin ise CHP'nin adayını destekleyeceği açıklandı.

Oylama Torbalı Belediye Başkanvekili Özkan Yıldız'ın başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda başladı.

CHP’nin milletvekilleri ile il yöneticilerinin tam kadro Torbalı’ya geldi. Genel Merkez’den de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da bizzat Torbalı’ya gelerek sürece dahil oldu. CHP Milletvekillerinden Tacettin Bayır, Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, Murat Bakan seçim için belediye salonuna geldiler.

Cumhur İttifakı Grubu da meclis toplantı salonunda yerini aldı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkan Veysel Şahin de oylama yapılacak salona geldi.

Editör: TE Bilişim