İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in üç gün sürecek olan Dikili, Bergama, Kınık zirvesi başladı.

Soyer ilk olarak Dikili’de muhtarlarla bir zirve gerçekleştirdi. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün de katıldığı toplantıda muhtarlar mahallelerdeki sorunlarını direk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e iletti.

KIRGÖZ: DİKİLİ’YE YENİ BELEDİYE BİNASI GELİYOR
Toplantıda ilk sözü alan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, yaklaşık 1 yıl önce yapılması planlanan toplantının pandemi, deprem ve sel felaketlerinin yaşanması sebebiyle bugün yapılmaya başlandığını belirtti. Kırgöz açıklamasında “Muhtarlarımız bana yakınmışlardı ancak hepimiz neden bu toplantının 1 yıl ertelendiğini biliyor. Tunç başkanın kalbi Dikili'de atıyor. Hepiniz biliyorsunuz Dikili’ye hep pozitif bir ayrımcılık uygulandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde başka Başkanımız Tunç Soyer ve bürokratlara teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz süreçten itibaren Dikili'nin nasıl değiştiğini ve dönüştüğünü görüyorsunuz. Bunda en büyük pay Büyükşehir belediyemize ait… Çünkü bizim yatırımlarımız kısıtlı ancak büyükşehir adeta yatırıma boğdu burayı. Bizim belediye binamız kısıtlı ancak 9 bin metrekarelik belediye binamızın müjdesini aldık. Bu 15 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması bekleniyor. Yani 2022 yılı içinde Dikili Belediyemiz yepyeni bir hizmet binasına kavuşmuş olacak. Bunun için de emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

MUHTARLARIMIZI DİNLEYELİM Kİ HİZMET YAPALIM
Buluşmada Kırgöz'ün ardından konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Gecikmiş bir buluşma ancak burada buluşmamamızın nedeni sizleri dinlemek. Bu bir icraat toplantısı değil, sizlerin konuşacağı bir toplantı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tüm kurumsal kapasitesi ile buradayız. Niyetimiz sizlerin bu memleketin en kilit demokrasi unsuru olduğunu biliyoruz. Biz vatandaştan talebini en doğru sizden bilebiliriz onu biliyoruz. Çünkü sizler kendi mahallenize hâkimsiniz ve eksikleri biliyorsunuz. Bu yüzden bizler en çok sizleri dinlemek zorundayız ki doğru hizmet yapalım. Bu nedenle bu toplantı nezaket toplantısı ya da icraat toplantısı değildir, doğrudan doğruya talebinizin karşılığını yapmak zorunda olan bürokrat arkadaşlarımızın katıldığı bir toplantıdır. Bu toplantıyı çok önemseyip önemli buluyoruz. Bu yüzden katılmanızdan kaynaklı teşekkür ediyoruz.  Gördüğünüz gibi belediyeyi toplayıp geldik. Belediyenin tüm üst düzey yöneticileri sizle birlikte” dedi.

İSTEKLERİNİZİN HEPSİ MÜTEVAZI TALEPLER
Muhtarlar ile gerçekleştirilen toplantı sonrası yeniden konuşma yapan Başkan Soyer, "Bütün belediye bürokrtatları ile buradayız. Daha önce böyle bir uygulama bildiğim kadarıyla yok. Bunun şu şekilde faydası var. Sizin taleplerinizi sorumlu ilçe başkanları ya da genel sekreter değil tüm birimler duyuyor. Hepsi not alınıyor ve sizin de bizimde not alınması kolaylaştırıyor. Bu toplantıyı öncesinden yapmayı istiyorduk ancak üst üste çok felaketler yaşadık ve bunlarda bizim tempomuzu bozdu. 3 kez program yaptık ancak hepsini iptal etmek zorunda kaldık. Sizlerin söylediklerinizin hepsi mütevazı talepler ve gerçekleştirilemeyecek istekler değil. Söylediklerinizi yapmak boynumuzun borcu zaten. 2016'dan beri köyü bir kenara bırakıp mahalle dediler şimdi kırsal mahalle diyorlar. Mutlaka kırsal mahalle statüsünde olmak isteyen muhtarlarımız başvurusunu yapsın. Eskiden köylerimizin sahip olduğu hakları devlet size iade etmiş oluyor. Bir an önce ilçe belediyemize talepte bulunun ve köy statüsüne kavurmanız için izde onaylayıp size o hakkı geri verelim" dedi.

EN ÖNCELİKLİ MESELEMİZ TARIMDIR, TARIMA SAHİP ÇIKACAĞIZ
Küçük Menderes Havzası'nda yapılan zirvede verilen üreticiye ürün alım garantisini Bakırçay Havzası için de uygulayacaklarını söyleyen Soyer, "Bu bölgede de su ile ilgili sıkıntı var, su giderek azalıyor ve hepimiz sonunda bundan mağdur olacağız. Çünkü suyu çok hoyrat türetiyoruz ve suyu düzgün tüketecek bir tarım yapmıyoruz. Sonrada suyum bitti dediğimiz noktaya geliyoruz. Bu bereketli topraklarda bu sorun yoktu ancak biz yanlış politikalar ile bu noktaya geldik. Ancak artık aklımız başına geldi. Küçükbaş hayvancılığı artık daha fazla teşvik edeceğiz. Daha az su tüketen arkadaşlara daha çok teşvik vereceğiz. Bu dönemde ayrıca biz alacağımızdan fazlasını için de satış garantisi vereceğiz. Ürettiğiniz hiçbir şey elinizde kalmasın istiyoruz. Kimse sizin emeğinizi sömürmesin, kimse emeğinizden para kazanmasın istiyoruz. Hem kuraklık hem de yoksullukla mücadele etmek istiyoruz. Gençler burada durmuyorlar dediler. Gençler toprağından geçimini sağlayabileceğini bilse zaten ter etmez buraları. Bunun tek yolu bizim bu üretime destek olmamamızdan geçiyor. Sizin üretiminizi arttıracak ve onun gelirini arttırmak için yapmamız ne geriyorsa onu yapacağız. Bizler ilçe belediyemiz ile üretmenize yardımcı olacağız.  Bizim bu topraklarda ürettiğimiz her şey çok kıymetli aslında. Tarım bizim için sadece toprakta başlayıp biten bir şey değil. En öncelikli meselemiz tarımdır ve tarıma sahip çıkacağız. Ben o Yağcıbedir'e de göz diktim onu da sonunda alacağım. Gelecek yılbaşında yapacağımız toplantıda bütün bunları masaya yatıracağız ve sonucu görüp konuşacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim