"Biz yeni bir grubuz ve yeni fikirlerle yeni anlayışla geliyoruz"

Öncelikle şunu söylemek gerekir sizde bahsettiniz şimdilik üç aday var, tabi artabilir başka adaylarda çıkabilir ama bizim dışımızda ki bizim grubumuzun dışında ki iki aday, mevcut yönetimden çıkan iki aday bence bunu vurgulamak gerekir.Onlar altı yıldır görevdeler bir arkadaşımız halen başkan yardımcısı diğer arkadaşımız bir önceki dönem başkan yardımcısıydı ve 9 Eylül gazetesinin de yedi yıldır genel yayın yönetmenliğini yürütüyor. Her ikiside altı yıldır görevdeler bugüne kadar bu saptamayı bence yapmak çok çok önemli biz ise görevde değiliz ve yeni bir grubuz yeni fikirlerle yeni anlayışlarla geliyoruz. 

"  İGC olarak ortak akıllı harekete geçiremiyoruz"

Mart ayında başladı aslında İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin seçim süreci ilk Mart ayında ilan edildi ama tabi araya pandemi girdiği için iki kez ertelendi çeşitli nedenlerden dolayı biz Mart ayında çalışmalarımıza hemen başladık ve oniki Nisan'da projelerimizi,hedeflerimizi  ve programımızı açıkladık. Yirmi altı madde açıkladık daha sonra iki madde daha ekledik ve yirmi sekiz maddelik toplam bir program açıkladık. Siz biraz önce çok güzel bir şeye değindiniz, 'terzi kendi söküğünü dikemiyor ve gazetecilerde bu potansiyel var ' dediniz. Gerçekten de var bizim arkadaşlarımız da potansiyel ama sorun şu biz ortak akılı harekete geçiremiyoruz İGC olarak ne yazık ki sanırım bu uzun süredir böyle devam etmiş.

"Biz seçilirsek İzmir Gazeteciler Meclisini kurucaz"

Üç yılda bir seçim yapıyoruz göreve arkadaşlarımız geliyor ama dar kadrolarla yönetiliyor, başkan ve başkanın etrafında ki birkaç kişi, aslında pekçok dernekte ülkemizin sorunu bu yönetime gelenler genelde böyle davranıyor biz bunu kırmak istiyoruz... Bunu kırmak içinde gerçekten çok örnek çok güzel çok iddialı bir projemiz var biz buna "İzmir Gazeteciler Meclisi" diyoruz. Türkiye'ye örnek olacak bir proje bu, biz göreve gelir gelmez hatta belki bizim varoluş nedenimiz ortak akılı harekete geçirmek için biz İzmir Gazeteciler Meclisi'ni kurucaz yani cemiyetimizi sadece dar bir kaç kişilik kadroyla yönetmeyeceğiz İzmir'de fiili gazetecilik yapan bütün arkadaşlarımız bu mecliste söz sahini olacak...

Editör: TE Bilişim