YOLDAN DÖNENLERDEN OLMAYACAĞIZ

Kalkanlı, "Bizim toplumumuz iki konuda tutkulu. Biri futbol diğeri siyaset. Aslında bizler her birimiz siyaset yaşamımıza entegre etmişiz. Evimizde işimizde heryerde belki bilerek ya da bilmeyerek siyaset yapıyoruz. Politika üretiyoruz.Konak Hareketi aslında siyasi bir oluşumdur. Bir düşünce topluluğudur aslında. Bir platformdur. İzmir'imizde bu tür gruplanmalar mevcut. Biz çıtayı biraz daha yukarı taşıdık. Çünkü düsturumuzda bir işi ya adam gibi yap ya da hiç bulaşma mevcuttur. Bizim işimizi adam gibi yapıp yapmadığımızın göstergesini başta Konak halkı ve İzmir halkı verecek. Bir kere yoldan çıktık, yoldan dönenlerden olmayacağız. Tabiri caizse ayıyı inine kadar takip edeceğiz. Her gün çoğalarak hiç fire vermeden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi hazırız" diye konuştu.

HAREKET DERNEKLEŞME SÜRECİNDE

Konak Hareketi'nin dernek yapısıya kurumsallık kazanacağını ifade eden Kalkanlı, "Konak Hareketi daha yola çıkmadan olgunlaşmış ve günü gelince vücut bulacaktır. Biraz evvel dediğimiz gibi hedeflerimizi bir ay önceden yakaladık. Dernekleşiyoruz. Konak Hareketi kurumsal bir yapıya kavuşuyor. Takdir ederseniz, yapacağımız toplumsal eylemlerde yada faaliyetlerimizde zaman zaman devletin yetkili kurumlarından izinler almak zorunda kalınacak. İşte; şöyle düşünün gömleğin düğmesini üstten ilikleyip altta doğru şekilde işlemi tamamlamak istiyoruz. Alttan başlanan bir ilikleme sonucunda başarısızlıkla karşılaşma olasılığı her zaman mevcut. O yüzden bizlerde doğru işlerin içinde olup, bunu da doğru şekilde yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

COŞKUN KALKANLI DEVREDEN ÇIKIYOR

Kalkanlı, "Bizler Konak Hareketi olarak bir bütünüz. Hedeflerimiz doğrultusunda at gözlüğümüzü taktık ve odaklandık. Geçmişten bugüne Konak siyasetinde , sivil toplum örgütlenmesinin hep içine olmuş yol arkadaşlarımızın önermeleri doğrultusunda doğru kararlar alınıp, uygulanarak taçlandırılıyor. Konak Hareketi dernekleşiyor. Arkadaşlarım tüzük çalışmalarına hız vermeye başladı. Hemen bir yönetim oluşturulacak. Bu konuda da genç arkadaşlarımın omuzlarına çok yük binecek. Onlar olmadan bu hareket diri kalamaz, canlı olamaz. Ben burada bir şeye değinmek isterim. Bu dernekleşme neticesinde doğal olarak işin yapısı gereği bir yönetim oluşturulacak. O yönetim insiyatifinde kararlar alınıp uygulanacak. İşte burada Coşkun Kalkanlı devreden çıkıyor. Bu dernek bizim insiyafitimizle, kapatılmayacak, devredilemeyecek başka ellere teslim edilemeyecek. Konak Hareketi her geçen gün büyüyecek. Bizi takip etmeye devam edin" şeklinde konuştu.

CHP'Yİ İKTİDARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

"Konak Halkının gurur duyduğu işler içinde olacağız" diyen Coşkun Kalkanlı, "Bizler dertli insanlarız. Bizlerin bir derdi var ve sırtımızı da Altı Ok'a yasladık. CHP'yi iktidar yapmak için iyi niyetimizle canhıraş çalışacağız. Birileri gibi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayacağız. Aslanlar gibi her sorunun altından kalkıp samimiyetimize inandıracağız. Biz Konak'ta var olacağız. Biz kendimizi artık anlatmayacağız. Dün gibi yarında icraatlarımızla konuşacağız. Bu partiye her gelmek isteyen yurttaşımızı kazandıracağız. Hiçbir koşul öne sürmeden yapacağız. Başka türlü bu parti büyütülemez. Ben hep şunu söylerim küçük insanlar küçük işlerle meşgul olur. Enerjisini boşa harcar. Buradan tekrar deklare ediyorum. Benim rakiplerim partimin dışında, AKP'dir, MHP'dir. Benim dostlarım burada Altı Ok'ta. Bu çatının altında varlığımızla güç katacağız" sözleriyle konuşmasını noktaladı.

Editör: TE Bilişim