"İsmini neden Kiraz Çiçekleri koydunuz" 

Çok düşündük ismini şöyle Kemalpaşa adını "kiraz"la duyuran bir ilçe hatta eskiden Kemalpaşa'nın adı "Nif"miş . Nif "gelin" demek. Kemalpaşa'nın dağlarının etekleri ilkbahara gelince bembeyaz çiçek açarmış geline benzermiş. Bir de kadın da çok zarif ince Kemalpaşa'da kirazıyla tanınıyor o yüzden Kiraz Çiçekleri dedik.

"Kooperatifin şimdi kaç üyesi var" 

Şuanda genel kurulumuzu yaptık üye kayıtlarına yeni başladık. Çünkü kooperatife üye olmak ortak olmak sorumluluk istiyor aidat istiyor. Kadınlarımızın o aidati verecek gücü var mı. Genel toplantı yapacaktık yasaklar geldi 17 günlük, kuruluştan sonra gözümüzü açamadık.Toplantı yapalım,üye olma koşullarını, aidatlarını belirleyelim dedlk, toplanamıyoruz. Büyük çaplı toplanamıyoruz çünkü yasaklar vardı. 

"Farklı alanlarlardan da destek alıyor musunuz yoksa sadece kadınlarla mı yürüyecek" 

Şöyle bazı işverenlerden destek alabiliceğimizin haberini aldı. Kemalpaşa biliyorsunuz çok fonksiyonlu bir yerleşke tarımı var,sanayisi var,turizmi var... Bir ekip fabrikaları dolaşarak işte dikiş atöylesi de kuruyoruz.Çalışanlara önlük ihtiyaçları doğrultusunda dikiş dikmek istiyoruz. Dikiş atölyesi kuruluyor ondan sonra seramız kuruluyor,sera da ilk anda hızlı büyüyen çabuk getirisi olan süs bitkileri düşünüyoruz. Hemen bir ay içinde kurulucak seramız süs bitkilerini dikmeye başlayacaz.Seramız da sigortalı çalıştıracağız.En azından bir iki kişi orda evine ekmek götürebilecek henüz ürün olmadan bile  bunun dışında dikiş atöylesinden çalışan bayanlarımız olacak. Ufak tefek şeyleri yaptık baştan zaten  kiraz götürüp sattık Büyükşehir'in standlarında.

"Bu bağlamda Başkan Rıdvan Karakayalı'nın desteği var mı "

Ben her konuda destek olurum diyor ama biz istiyoruz ki kendi ayaklarımızın üstünde duralım.Kendi başımızın çaresine bakalım ama güvence veriyor her  an arkanızdayım diyor. 

Editör: TE Bilişim