Kemalpaşa Belediyesi, Ramazan ayının ilk gününden itibarenyalnız yaşayan ve yemek pişiremeyecek durumda olan, 500 vatandaşa,her gün sıcak yemek hizmeti sağlıyor.  Belediyeye ait tesislerde tamamen hijyenik koşullar içerisinde ve belediye personelleri tarafından pişirilen yemekler Kemalpaşa’nın 5 ayrı bölgesine ulaştırılıyor. Belediyenin öz kaynakları kullanılarak sağlanan sıcak yemek hizmeti yine belediyeye ait 5 araç ve 15 kişiden oluşan ekiple birlikte vatandaşların kapılarına kadar teslim ediliyor. Kemalpaşa Belediyesi, Ramazan ayında sıcak yemek hizmetinin yanı sıra dar gelirli ve ihtiyaç sahibi 4 bin aileye de erzak kolisidağıtıyor.

“VATANDAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMIYORUZ”
Gelenek haline getirilen bu hizmetlerle ihtiyaç sahibi vatandaşların yalnız bırakılmadığına dikkat çeken Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “ Amacımız Ramazan Ayında sosyal belediyecilik anlayışıyla paylaşmak ve dayanışmayla vatandaşlarımızı yalnız bırakmamak” dedi.

“ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ”
Başkan Rıdvan Karakayalı konuşmasının devamında,“Ramazan Ayı başladı bu süreçte de Kemalpaşa’da Covid19 vakaları çok yükseldi. Bu yüzden artık iftar sofralarında buluşmayı bıraktık, evlere yemek servisi yapıyoruz. Sıcak yemek servisi, Kemalpaşa Belediyesi Sosyal İletişim Birimi tarafından günde 500 kişiye ulaşacak şekilde sağlanıyor. Sıcak yemek servisimize katkı sunan iş insanlarına da buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIMIZA DA DESTEK OLUYORUZ”
Karakayalı son olarak , “Ramazan boyunca sıcak yemek servisimiz devam edecek. Yine Ramazan ayı boyunca 4 kişilik bir aileye bir ay boyunca yetecek kadar erzak kolisi yardımında da bulunuyoruz.Covid 19 sürecinde ilçemizde birçok esnaf da mağdur oldu. Böylece ilçemizde mağdur olan esnafımıza da bu şekilde destek oluyoruz. Kemalpaşa’mıza sağlık diliyorum.Umarım bu pandemi günleri en kısa sürede son bulur. Tüm Kemalpaşa, İzmir ve Türkiye’mizin Ramazan ayı mübarek olsun. Ramazan ayının ülkemize barış getirmesini diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim