Büyükşehir Belediyesi Erişilebilirlik Koordinasyon Komisyonu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenen bu yılki “Erişilebilirlik Ödülleri”ne iki kategoride katılıyor. “Erişilebilir Kamu Kurum ve Kuruluşları” ve “Erişilebilir Tasarımlar ve Ürünler” kategorilerinde yarışan İzmir Büyükşehir Belediyesi oylama için biri 15, diğeri 5 dakikadan oluşan iki video hazırlandı. 

Videolarda kamusal binaların erişilebilir olmasının önemine dikkat çekildi ve hareketleri kısıtlı tüm yurttaşların başkalarının yardımına ihtiyaç duymadan kolaylıkla tüm yapılara ulaşabilmesinin önemli olduğu belirtildi. Bir yapının herkes için erişilebilir olmasının temel bir insan hakkı olduğunun da videolarda altı çizildi.

“Erişilebilir Tasarımlar ve Ürünler” kategorisi için yapılan videoda kamusal binalar için tasarım kılavuzu anlatıldı. Etüd ve Projeler Dairesi tarafından hazırlanan kılavuzun, Büyükşehir ve tüm ilçe belediyelerdeki teknik personelle paylaşılması ve böylelikle mevcut binalarda ve yeni yapılacak olanlarda bu kılavuzdaki erişilebilirlik ilkelerinin esas alınması planlanıyor.

Erişilebilirlik Koordinasyon Komisyonu Etüt Projeler Dairesi Başkanlığı, Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülüyor.

Halk oylaması için hazırlanan birinci videoyu izlemek için lütfen tıklayınız.
Halk oylaması için hazırlanan ikinci videoyu izlemek için lütfen tıklayınız.
Oy kullanmak için lütfen tıklayınız.

Editör: TE Bilişim