CHP İzmir İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Tam kapanma nedeniyle zoom üzerinden toplanan yönetimin ana gündeminde Torbalı, Menemen ve Menderes ilçeleri yer aldı.

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Torbalı Belediye Başkanı seçiminde yaşanan ‘telefon krizinin’ ardından Cumhur İttifakı adayı Özgür Erman Çağlar, seçimi yargıya taşıyacağını söylemişti.

Konunun masaya yatırıldığı toplantıda, partinin, mahkeme kararına göre hareket edeceği ve seçimin tekrarı durumunda seçimin yeniden kazanılması için tüm çalışmaların yapılacağı ve karşı davanın açılacağı öğrenildi.

MENEMEN İŞÇİLERİ GÜNDEMDE

Geçtiğimiz ay, Meta-Su işçilerinden 85’in üzerinde çalışanın görevlerinden alınarak faraş ya da çöp gibi alanlarda görevlendirilmesi iddiaları gündeme oturmuş ve yeni görevlendirmelerin tamamının CHP’li çalışanlar olduğuna dikkat çekilmişti.

Toplantıda konuşulan bir diğer konunun da Menemen Belediyesi iştiraki olan Me-Su işçilerinin Toptan Çözüm Müdürlüğü'nde görevlendirilmesi olduğu ve konuya ilişkin açılan davaların takibinin yapılacağı belirtildi.

MENDERES DE MASAYA YATIRILDI

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ı kaçak yapılara göz yummakla ve işlem yapmamak iddiasıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet eden Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın görevden alınmasının da görüşüldüğü öğrenildi.

Editör: TE Bilişim