İzmir'in Bergama İlçesi'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun, hayırseverlerin depremzedeler için gönderdiği gıda kolilerinden bir kısmının alarak depolatması ve ramazan ayında kendi adı ile dağıtması toplumda büyük tepki gördü.

CHP Bergama İlçe Başkanlığı ise konuyla ilgili basın ve kamuoyuna açıklamalarda bulundu:

Bergama Belediyesi AK Parti’li Başkanı Hakan KOŞTU geçtiğimiz günlerde depremzedelere dağıtılması gereken yardım kolilerinin depremden etkilenmeyen ilçemizde belediye depolarında neden yer edindiği konusunda açıklamalarda bulunmak üzere radyo programına konuk olmuştur. Deyim yerindeyse Başkan KOŞTU’nun özrü kabahatinden büyüktür. İzmir Büyükşehir Belediyemiz aylardır tüm imkanları seferber ederek önce deprem, sonra da sel felaketi yaşayan güzel İzmir’imizin halkına hala her türlü yardımı yaparken; ülkemiz vatandaşlarının çeşitli bölgelerden depremzedelere ulaştırılmak üzere gönderdiği yardımlar ihtiyaç fazlası ! olarak Bergama Belediyesi depolarına teslim edilmiştir. Maalesef yardım kolileri; deprem öncesi ! deprem olacağı öngörüsüyle yapılan bir protokolle de şekil değiştirerek “Hakan KOŞTU Ramazan Yardımı “ etiketiyle Bergama halkına dağıtılmaya başlanmıştır. Ne yazık ki bir tesadüfle de Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesince durum ortaya çıkarılmıştır.

Aynı programda Başkan KOŞTU; ihtiyaç sahiplerinin çoğaldığını bir anlamda yardıma ihtiyacı olan vatandaşların arttığını da bizzat beyan ederek, ülkemizin kötü yönetildiğini, kötü yönetimden dolayı her geçen gün halkın fakirleştiğini de itiraf etmiş bulunmaktadır.

Sayın KOŞTU’ya soruyoruz:

İhtiyaç Fazlası yardım ne demektir?

Bergama Belediyesi halka sadece bu dönem mi çeşitli sosyal yardımlar yapmıştır? Acaba kendisinden önceki başkan ve belediye yönetimleri yardım yapmayı bilmiyor muydu? Ya da yardım kolilerini isim yazılı torbalara dönüştürmek konusunda beceri sahibi değiller miydi?

Yine belediye başkanı radyo konuşmasında “vatandaş ne yapıyorsunuz diye bize soruyor” demektedir. Sayın Başkan ; vatandaş Bergama’da satıştan-devirden başka bir şey yaşanmadığını, hizmet olmadığını bildiğinden bu soruyu sizlere sormaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi ‘nin ilçemizdeki temsilcileri bizler; Bergama’da yaşayan iki vatandaştan birisinin oy verdiği, esnafın, işçinin, çiftçinin ve gelecek nesillere miras bırakılan emanetlerin korunması için görevlendirdiği partinin temsilcileriyiz. Bergama Belediyesi AK Parti’li Belediye Başkanı Hakan KOŞTU’nun muhalefet görevini yapan bizlere “ GÜRUH “sözü ile Bergama’da yaşayan seçmenin yarısına hakaret ettiğinin farkında değildir. Tıpkı ortağı olduğu partinin temsilcilerinin Milletin Efendisi olan Köylümüze ettiği küçümseyici sözler gibi Başkan da kötü söz söyleyenler kervanına katılmıştır. Atasözümüz “kötü söz sahibine aittir” demektedir.

Ayrıca ; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU, aylar öncesinden perişan patates üreticisinin elindeki patatesi Hükümetin alıp halka dağıtmasını önermiş, halkımızı bir çuval patatese muhtaç hale getirip, sonra patates verirken törenlerle şov yapılmasını önermemiştir.

Bu ne yaman çelişkidir ki; başkan radyo konuşmasında hem çocuklarımıza torunlarımıza daha güzel bir Bergama bırakmayı hayal ediyor, hem de miras bırakılacak herşeyi satıp- devretmeye çalışıyor!

Yerinde bilgilendirmelerimizi “esnaf kışkırtması” diye nitelendirirken, CHP sayesinde esnafın mağduriyeti dile getirilmişti. Millet Bahçesi projesinde başta yer bulamayacak esnaf, sözde kışkırtmalarımız sayesinde önce %30, sonra da her defasında artan yüzdelik dilimlerle esnafımıza dükkan sahibi yapılacağı müjdelenmek zorunda bırakılmıştır. Konunun yine takipçisi olacağımızdan, hiçbir esnafın mağdur edilmediğini görünceye kadar sözde kışkırtmalarımıza maalesef devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadroları çalışma azmini ve sorumluluğunu Cumhuriyeti kuran Kuvayi Milliyecilerin ruhundan almaktadır. Emaneti en yakın yerel seçimlerde halkımızın oylarıyla tekrar devralacak olan bizler buradan Bergama Belediye Başkanı ' na sesleniyoruz:

Makamlar sızlanma ve kem söz söyleme yeri değildir. Emaneti devredinceye kadar halkımız sizden şikayet değil hizmet beklemektedir.

Kamuoyuna saygılarımızla.

Cumhuriyet Halk Partisi Bergama İlçe Başkanlığı

Editör: TE Bilişim