Türkiye'nin ve İzmir'in gözde tatil merkezleri arasında yer alan Çeşme'de Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, Alaçatı Mahallesi sınırları içerisinde kalan 127 bin 897,33 metrekarelik 'arsa' nitelikli taşınmaz için satış kararı aldı.

Denize sıfır olan taşınmazın İzale-i Şuyu davası nedeniyle satılacağı belirtilen metinde, alanın açık arttırma usulü ile satışının gerçekleştirileceğine yer verildi.

En gözde turizm alanları içerisinde bulunan ve hemen sınırında otellerinde yer aldığı alan için tahmini muhammen bedel olarak 147 milyon 081 bin 929,50 TL fiyatın belirlendiği taşınmaz için ihale tarihi 29 Nisan tarihi belirlenirken, ihale yeri olarak ise Sakarya Mahallesi'nde yer alan Çeşme Belediyesi Çakabey Kültür Merkezi'nde yapılacağı duyuruldu.

Yayımlanan metinde ayrıca, "Taşınmaz tapu kaydındaki Kaplan Akalın ve hissedarlarının seviyen zilyetindedir şerhi, Şakiroğlu Lütfi Koparal'ın zilyetindedir şerhi, 11.06.2018 tarih 5750 yevmiyeli Doğal sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım alanında kalmaktadır şerhi 11.01.1965 tarih 5 yevmiyeli 0.10 ETL miktarlı ipotek şerhi tapu kaydında baki kalmak şartı ile ihalesi yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

İZALE-İ ŞUYU NE DEMEK?
İzale-i Şuyu davası, genelde miras yolu ile kalan ve tek bir kişi veya ailenin kullanımına uygun olan taşınmaz malın paylaşımı noktasında tarafların uzlaşamaması nedeniyle açılan dava türüne Osmanlıca'dan tabiriyle bilinen dava türüne verilen genel addır.

Editör: TE Bilişim