Geçtiğimiz günlerde Konak Belediye Meclisinde kabul edilen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Yenişehir Pazaryeri, Göztepe Otoparkı ve Alanyalı Konağı’nın verilmesi karşılığında Konak Belediyesi hizmet binasının inşaatını Büyükşehir desteğiyle yapılacak olması kararı tartışıldı. AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, “Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi, Konak ile ilgili hangi projeyi tamamlamış? Ayrıca madem bir destek söz konusu neden karşılığında Konak’ın en değerli taşınmazlarına el konuluyor. Konak’ın mallarına büyükşehir çöküyor” açıklaması yapmıştı. Oturumda önergeler maddeler halinde okunarak onaylanmasına geçildi. Gündemdeki maddeler oy birliği ile Meclis tarafından kabul edildi. AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız; “1992 yılında Konak Belediyesi tarafından yapılmış Tansaş olarak bilinen katlı otoparkın devrinin ilçe belediyesine devredilmesini daha uygun buluyoruz. Konak Belediyesi’nin çok fazla değerli mülkü maalesef bulunmuyor. Biz Konak Belediyesi’nin bir değeri olması için bu maddeye karşıyız. Tepecik Pazar yeri Konak Belediyesi’nin kalmalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi diğer ilçelerin değerlerine el uzatmamalıdır” dedi. 


BU ALANLARDA ÇÖKME İŞİ YOK BİZ ÇÖKME İŞİNİ ZATEN BİLMEYİZ
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde konuyla ilgili konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur; “Yemişçi Konağı zaten İzmir Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmiş bir yerdi. Susuzdere Parkındaki otopark konusunda da bir sorunumuz bulunmamaktadır. Tepecik Pazar Yeri ise belediyenin ihtiyacını giderecek Zabıta binası yapılmak isteniyor. Buranın imara açılması söz konusu değildir” dedi.
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal; “2023 yılı bütçe belgesi büyük ihtimal meclisten geçecek. Bir kamu kurumundan alıp bir başka kuruma vermek ilkesel değildir. Birçok konu görmezden gelinirken Konak Belediyesi’nin kamu mallarının devredilmesi olumlu değildir. Adeta bir iş insanın malına çökme durumu var. 26 milyar bütçesi olan il ile 1.5 milyar bütçesi olan bir ilçenin takas pazarlığının konuşulması çok küçük düşürücüdür. 26 milyar bütçesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesini başka illerde kullanarak PR çalışması yapacak” ifadelerini kullandı. 
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise cevaben; “ Biz kredi kullanmadık. Ekonomik durumdan bihaber olan AK Parti inşaat sektöründe fiyatlarının uçtuğunu bilmiyor sanırım. Ayrıca Konak belediyesini bu kadar korudukları için teşekkür ederim. Belediyecilik konusunda bana kimse akıl veremez” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin taşınmazları devralması karşılığında, Konak Belediyesi hizmet binasını yapması oy çokluğu ile kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye meclisinde ayrıca, ilçe belediye meclislerinde görüşülerek kabul edilen ilçe belediyelerinin bütçeleri de onaylanarak kabul edildi.

Editör: TE Bilişim