İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde imzalar atıldı. 

İzmir 2 Nolu Genel-İş Şubesi bünyesinde bulunan İZENERJİ personelleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen TİS sürecinde  geçtiğimiz günlerde üyeler ile sendika arasında gerilimler yaşanırken, TİS süreci için bugün 10:45'de mutlu sona ulaşıldı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bizzat DİSK temsilciliğine giderek işçilerin yanında olduğunu duyurması sonrası,  İzmir 2 Nolu Genel-İş Şube Başkanı Arif Yıldız ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplam yüzde 46'ya varan zam için imzaları attı.

İmzalanan TİS sonrası İZENERJİ bünyesinde bulunan işçilerin taban ücrete yüzde 30,20 oranında zam gelirken, yan haklarla birlikte toplam zammın yüzde 44 ila 46 arasında olduğunu öğrenildi.

SOYER: KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz aslında yoldaşız, beraber yürüyoruz. Türkiye'nin en çok umuda ihtiyacı olduğu dönemde biz o umudu İzmir'den gösteriyoruz, büyütüyoruz. Müzakere süreçleri, gelinen noktalar bunların hepsinin başka bir manası var. Bu kadar el ele, omuz omuza, birlikte aldığımız yol bütün Türkiye için umut. 'Bizim ağabeyimiz, yoldaşımız' dedi, bunu hak etmek için ne yapmam gerekiyorsa sonuna kadar devam edeceğim. Ben de size böyle bakıyorum. İzmir'in, İzmirlinin parasını veriyoruz size, siz de İzmir için çalışıyorsunuz. Ben bütün sürecin sonunda tüm çalışma arkadaşlarıma helal olsun diyorum. Hepsi hak ediyor. Canla başla çalıştıklarını biliyorum. Felaket dönemlerinden geçtik, o dönemlerde riski, pandemiyi, birçok sıkıntıyı göze alarak çalışmaya devam ettiler. Hepsinin emeğinden memnunuz. Bundan da memnun olmayan arkadaşlarımız vardır, elbet çıkar. Bu memleket geniş bir coğrafya. Herkesi memnun etmek mümkün değil ama asla hiçbiriniz üzülmesin hep birlikte ortak akılla, ne yapmamız gerektiyse, maksimumunu yaptık. Vicdanımız rahat, huzurluyuz. En iyisini, en fazlasını yaptık. Kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

YOLDAŞLIĞIN İMZASI
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bu imzalar sadece ücret anlamında değil. Uzun bir yol arkadaşlığının, bundan sonra sürecek yoldaşlığın, karanlıktan aydınlığa giden iktidar mücadelesinde yan yana olduğumuzun imzasıdır” dedi. Başkan Tunç Soyer'e teşekkür eden DİSK Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız ise, “Toplu sözleşme masasında bizim işverenimizdi ama demokrasi mücadelesinde ağabeyimiz, yoldaşımız, alanda sokakta birlikte mücadele ettiğimiz bir ağabeyimiz” dedi.

SÖZLEŞMEDEN DETAYLAR...
TİS sürecinde  hak mağduriyetleri yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerine ise 'iş garantisi' müjdesi verildi. TİS maddeleri içerisinde yer alan bilgiye göre ayrıca 2 yılda bir güvenlik belgelerini yenilemek zorunda olan güvenlik görevlileri, yüz kızartıcı suçlar haricinde  belgeleri alamamaları durumunda Büyükşehir bünyesinde başka bir işe atanacak. Bu sayede TİS öncesi güvenlik belgelerini yenilemeyen işçiler işten çıkarılırken, bundan sonra yüz kızartıcı suç haricinde belge olmadığı için işçi çıkışı olmayacak.

4 İŞÇİYE MÜJDE
'İş garantisi' maddesinin TİS sürecinde yer alması ile birlikte 2021 yılı başında  güvenlik görevlisi kartlarını yenileyemeyen işçilere de müjdeli haber geldi. TİS'in Ocak ayında başlamasından kaynaklı olarak, güvenlik kartını yenileyemediği için işten çıkarılan 4 güvenlik personeli, Büyükşehir'de başka bir işte çalıştırılmak üzere iş başı yapacak.

BAŞKAN SOYER: UMUDU BÜYÜTÜYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, imzalanan toplu sözleşme sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Başkan Soyer, 'Çalışanlarımızla birlikte umudu büyütüyoruz. Belediyemizin iştiraklerinden İZENERJİ ve DİSK arasında uzlaşma ile sonuçlanan toplu iş sözleşmemizde imzaları attık. Sözleşmenin İzmir için canla başla çalışan emekçilerimize hayırlı olmasını diliyorum' açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilişim