Bornova Belediyesi’nin desteğiyle 2 yılı aşkın süredir Yaka Mahallesi’ndeki 20 dönümlük tarım arazisinde gönüllüler tarafından doğayla bütünleşik tarım metotlarının uygulandığı Doğal Tarım Çiftliği, anlamlı bir etkinliğe imza attı. Otizmlilerin tarımsal üretime katılması ve bir yandan da çevre bilinci kazanması amacıyla düzenlenen etkinliğe katılan Tolga Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören minikler müzik dinletisi ve palyaço gösterisiyle hoşça vakit geçirme fırsatı yakaladı.

“Otizmin görünürlüğünün artırılması gerekiyor”

Etkinliğin Bornova Belediyesi için de oldukça anlamlı olduğunu dile getiren Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, otizmin görünürlüğünün artırılması gerektiğini söyledi. Toplumun otizm hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını hatırlatan Başkan İduğ, “Otizmliler sık sık etiketleniyor ve dışlanıyor. Bunun önüne geçmek için toplumun daha açık bir şekilde bilgilendirilmesi gerekiyor. Bugünkü etkinlik de bu amaçla gerçekleştirildi. Bundan sonra da üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye ve kapsayıcı bir belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Toprağı besliyor 

Ak darı, nohut ve bakla tohumlarından oluşan tohum topları Nisan yağmurlarıyla birlikte toprağa azot vererek besleyecek. Verimliliği artırmaya yönelik oldukça sık kullanılan bir doğal tarım yöntemi olan tohum topları, genellikle dağlık bölgelerde uygulanıyor. Etrafı kille kaplı olan tohum topları, yağmurlarla birlikte toprağı mineral ve azotla besleyerek sürdürülebilirlik açısından da oldukça önemli bir yöntem olarak biliniyor.

Editör: TE Bilişim