İzmir Konuşuyor programına konuk olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur hem gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projeleri anlattı hem de konaklı vatandaşların sorunlarına kulak verdi. Vatandaşın nabzını yoklayan Balamir Yıldız konaklı vatandaşların sorunlarını başkana iletti. Başkan Batur sorunlar karşısında notlar alırken bazı bölgeler içinse hemen harekete geçti.

"PROJELERİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

2019’da göreve gelen Başkan Abdül Batur gerçekleştirdiği ve geçekleştireceği projeleri kısaca şöyle anlattı; “Görevi devir aldıktan sonra Konağın en büyük beklentisi olan ve en büyük problemi olan kentsel dönüşme neşter vurduk. Oradaki vatandaşların yeniden insanca yaşaması için ilk çalışmalarımız Gültepe’de oldu. Şehir plancıların son gün ettiği müracaat ile maalesef çalışmalarımız iptal edildi. Projelerimizi tekrar gözden geçirdik temmuz ayında yeniden hayata geçireceğiz. Projelerimizden vazgeçmeyeceğiz. Yollar kötü iki araç yan yana gelmeyecek şekilde, yeşil alanlar az, sosyal tesis alanlarını arttırdık, sağlık tesisi yani oradaki yaşam biçimini değiştiren bir çalışma Kararlı bir şekilde uygulayacağız. 2.planda 200 hektarlık 14 mahalleyi kaplayan bir proje yaptık. Proje uygulanmaya başlandığı zaman bambaşka bir yer olacak, insanların gerçekten insanca yasabileceği bir yer olacak. Konağın yıllardır beklenen dönüşümü ile ilgili gereken bütün adımları attık. Biraz sabır rica ediyoruz vatandaşlardan. Hayata geçireceğiz dediğimiz şeylerin %75’ini gerçekleştirmişiz. Beştepeler ve Gültepe bölgesinde kentsel dönüşümün yanı sıra sosyal tesisleri de hayata geçirmeye başladık. Toroslardaki sosyal tesisi hayata geçirdik. Gültepe’de yapılan en büyük yatırımı yaptık sosyal tesisle. Kurtuluş müzesini 2023’te kazandıracağız bölgemize. Roman mahallelerine de yatırımlarımız var. Roman Kültür merkezi açtık, müzik kursları veriliyor. Konak Kızılay şubesiyle iş birliği yaparak sosyal destek merkezini açtık."

BATUR'DAN ANINDA ÇÖZÜM

İzleyicilerden gelen soruları cevaplayan Abdül Batur gencinden yaşlısına her kesim için sorun teşkil eden Osman öksüz parkındaki oyunca için harekete geçti. Seyircilerden gelen “Osman öksüz parkındaki oyuncak tehlikeli çocuklar kafalarını çarpıyor” şikâyeti üzerine not alan ve hemen ekipleri harekete geçiren Başkan Batur parktaki oyuncağı kaldırdı.

"SORUNLARA KARŞI GEREKLİ YERLERLE İLETİŞİME GEÇİLECEK"

Bölgede yaşanan koku, ilaçlama ve lağım akıntısı için de harekete geçeceklerini aktaran Batur Bölgede yaşanan sinek sorunu ile ilgili ilaçlama yapılması için de Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceklerini söyledi. Lağım akıntısı ile ilgili sorun için ise “Kısa sürede halledeceğiz İZ Su’yu arayıp iletişime geçeceğiz” dedi.

Güneşli mahallesinde yaşanan trafik sorununa değinen vatandaşlar içinde Başkan müjdeyi verdi. Başkan “Alan ayrılması gerekiyor o bölgede jandarmanın kullandığı bir alan var o alanda biz kamulaştırma yaptık orayı bir an önce jandarmanın oradan çıkmasını istiyoruz. Proje hazır şu an orayı boşalttıkları zaman projeyi hayata geçireceğiz haziran ayı dediler bekliyoruz. Artık vatandaşın raylı sistemi kullanması lazım bir yere kadar araçla gelip daha sonra raylı sistemi kullanmaları gerekiyor, Alsancak’ta bazı bölgelerde araç girmemesi gereken yerler var. Başkan Tunç Soyer’le görüşeceğiz bazı radikal kararlar alacağız.” ifadelerini kullandı.

Çöp arabalarının gelmediğini ve bu yüzden temizlik sorunu söyleyen ve elektrik su kesintisi yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar için ise “Kazılarda var kazıyla çöpü karıştırmamak lazım, elektrik su kesintileri bizimle alakalı değil ama onunla ilgilide iletişime geçeceğiz. Okul önündeki çöplerle ilgili şimdi arkadaşlarımı yönlendiriyorum.” Dedi.

DÖNÜŞÜM, GÜVENLİK, ETKİNLİKLER

Gürçeşme için ise dönüşüm projelerinin ne zaman başlayacağı sorusuna da cevap veren Batur “2 ay içinde askıdan alınacak. Projenin hızlı ilerleyeceğini ve orada bir sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Güvenliğin yetersiz olduğunu ve ailecek dışarı çıkarken tereddüt ettiklerini belirten vatandaşlar oldu. Batur o vatandaşları ise şöyle cevapladı: “Güvenliğin sağlanması için gece bekçileri alındı bunların gezmesi gerekiyor, park ile ilgili büyükşehir’e ait gerekli arkadaşlarla görüşürüz.”

Gençlere de kulak veren Batur aktivitelerin pandemi dönemi nedeniyle azaldığını yaz aylarının gelmesiyle birlikte geçlerin ve çocukların alanlara çıkması için etkinlikler yapacaklarını aktardı.

Editör: TE Bilişim