Ayşegül Koç’un sunumuyla İzmir Konuşuyor programı Radyo Ege’de yayın hayatına başladı. Programın ilk konuğu ise Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay oldu. Tugay “Pandemi süreci planlamadığımız birçok sorunla karşı karşıya olduğumuz bir dönem geçirdik ama hedefimiz daha güzel, daha yeşil bir Karşıyaka'ydı ve bunların iyileştirilmesi ile daha etkin oldu. Şu an daha iyi hale geldik daha da iyi hale gelmek istiyoruz. Yeni çalışmalar eklediğimiz bir dönem oldu ayrıca bu dönem. Tamamen yeni alanlar açtık Dünya’ya örnek olacak.” dedi.

“KARŞIYAKA DIŞINDA OLUNCA MÜDAHELE EDEMİYORUZ”

Yapılan sokak röportajlarına ve whatsapp üzerinden gelen sorunlara cevap veren Tugay önemli açıklamalarda bulundu. Bahçelievler Muhtarı Serdar Çoban’ın “şu an her şey iyi başkanımız sağ olsun duyarlı sadece arıtma sorunu var, koku sorunu var genellikle yazın oluyor fakat çok fazla bir koku yok oda İZSU’dan kaynaklı bir konu. Karşıyaka stadyumu olmalı, köklü bir kulübüz ama bu sadece belediyemizle olacak iş değil. Daha çok mahallemizle ilgili sıkıntılar kaldırımlar artık her şey e-devlet üzerinden olduğu için biz sadece belediye ile ilgili konularda yardımcı oluyoruz.” İfadeleri üzerine Tugay; “Bölge bölge böyle şikayetleri alıyoruz biz bu şikâyetleri aldığımız zaman araştırıyoruz çözmeye çalışıyoruz ama Karşıyaka dışında olunca biz müdahale edemiyoruz. Biz bildirdik şikayetleri başka bir şey yapamıyoruz Karşıyaka dışında. Büyükşehir belediyesi stadı yapacak bakanlığa yazı yazıldı kabul edildiği zaman projeler yapılıp başlanacak. Karar bekliyoruz şu an maalesef ki ağır işleyen bir süreç” dedi.

“FARKLI BAKIŞ AÇISIYLA FARKLI ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ”

Karşıyaka’da yaşadığı için mutlu olduğunu ancak ulaşım sorunu yaşadığını dile getiren vatandaşlara içtenlikle yanıt veren Belediye Başkanı Tugay; “Konuşan herkes ailemden biri gibi belediye başkanı olduğumda böyle olacağını düşünmemiştim. Onlarda sorunların nereden kaynaklığının az çok farkındalar. Önceden var olan taksi dolmuşlar çok rahatlık sağlıyordu ama oradan kalan bir boşluk vardı hala doldurulamadı. Bunları iletiyoruz konuşuyoruz bizim farklı bir bakış açısıyla farklı bir çözüm üretmeliyiz. Pazar yerlerine ya da aktivite alanlarına ücretsiz servis yapmalıyız bence. Bazı bölgelerde bu uygulamaları yapıyoruz ama her yer için yapacak aracımız yok ancak yapacağız. Temizlikle ilgili en büyük sorunumuz çöp konteynırlarının kenarları. Çöpten atık toplayan insanların onların dağıtmasından kaynaklıyor bu sorunu sık sık denetleme yaparak çözmeye çalışıyoruz. Tramvay çok aktif kullanılan bir ulaşım aracı tek hat üzerinde. Mevut hattın çiğliye uzatılması Girne’den bir tramvay yolu yapılması planlanıyor sadece yapımında biraz sıkıntı olabilir ama yapıldıktan sonra trafiği rahatlatacak.” İfadelerine yer verdi.

“ŞEMİKLERE KOŞU YOLU YAPACAĞIZ”

Gençlerin futbol sahası, tenis kordu, koşu yolu, konser alanları konusunda duyarsız kalmayarak bir söz verdi. Tugay; “Sosyal faaliyetler için pandemiden dolayı eksiliklerimiz var henüz tamamlayamadık ama tamamlayacağız. Ben pahalı konserler vermek yerine etkinliklere gençlerimizin kendi yeteneklerini göstermesini istiyorum. Spor konusunda da bazı sahalarda eksiliklerimiz var tamamlayacağız. Şemikler’e koşu yolu yapacağımızın sözünü de buradan verelim. Sivrisinek sorunu için de arkadaşlarımı yönlendireceğim ancak bölgede ilaçlama olmayacak üredikleri yerleri tespit edip o şekilde halledeceğiz.” dedi.

“KARŞIYAKA’DA YAVRU KÖPEK DOĞMUYOR”

Belediye başkanını görmediklerini ve köpek sorunu yaşadıkları için sitemde bulunan vatandaşlara ise; “Ayırabildiğim kadar vakit ayırmaya çalışıyorum vatandaşımızın söylediği bölgeye de çok gittim ama o vatandaşımızla denk gelmemişizdir. Problem bildirdiği zaman her zaman gittim. Daha küçük sessiz sedasız gitmeyi seviyorum daha çok bu şekilde gezdim ama hata olduğunu anladım artık öyle yapmıyorum kendimi tanıtıyorum. Köpeklerle ilgili şöyle kısırlaştırmadığımız köpek yok Karşıyaka da yavru köpek doğmuyor artık ama dışarıdan köpek getirip bırakıyorlar.” Açıklamalarında bulunarak gerekli işlemleri yaptıklarını ifade etti.

Engelliler için de farklı hizmetlere imza attıklarını belirten Başkan Tugay “Örneğin; Tekerli sandalye kullanan bireyler için Daha düzgün kaldırımlar- yollar yapmaya çalışıyoruz, hamileler yaşlılar için.” Dedi.

Editör: TE Bilişim