İBB TÜRKİYE'NİN EN GÜVENİLİR FİNANSAL MALİ YAPISINA SAHİP KURUMDUR
İzmir Büyükşehir Belediyesine yöneltilen borçlanma eleştirilerine rakamlarla yanıt veren Başkan Soyer, Büyükşehir'in tüm borçlarının 1 yıllık gelir ile kapatılabilecek seviyede olduğunu söyledi. Soyer, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu 1 yıllık toplam gelirlerine denktir. 2030'lu yıllara kadar devam edecek borç ödemesi var, bu borç yükünün toplamı 1 yıllık gelirimize denk. Bizim 7,5-8 milyar gelirimiz olduğu kabul edilirse, toplam borçlarımız bu rakamın içinde. Bu nedenle telaş edilecek bir tablo yok. Büyükşehir belediyesi mali disiplini son derece kuvvetli bir yapıdır. Bu nedenle uluslararası değerlendirme kurumlarından  en yüksek notu almış kurumdur. Bunun değişmemesi için de aşırı özen gösteriyoruz. İzmirlilerin içi rahat olsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en güvenilir finansal mali yapısına sahip kurumdur" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'İN GEÇMİŞTEN GELEN BORCU YOK
İller bankasından gerçekleştirilen kesintiler hakkında Büyükşehir'deki durumun sorulması üzerine de yanıt veren Soyer, "Büyükşehir'in geçmişten gelen borcu yok. İlçe belediyelerin geçmişten kalan borçları mevcut… Büyükşehir'in böyle bir durumu yok" ifadelerini kullandı.

DETAYLI ALT YAPI RAPORU
Tam kapanma süreci ile birlikte çalışmalara yoğunluk verildiğini belirten Soyer,"Krizi fırsata dönüştürmeye çalışıyoruz. Özellikle ana arterlerde yol satıh düzenlemeleri asfalt kaplamaları, kavşak düzenlemeleri hem de İZSU çalışmalarını kapanma sürecinde sığdırmak için çalışıyoruz. 7 ayrı noktada kavşak düzenlemesi yapıyoruz. Bunlar Bornova'da, Çiğli Anadolu Caddesi'nde, Karabağlar’da, Mithatpaşa’da, Karataş'ta en önemlisi de Marinada… Üçkuyular-Marina’da... Tüm bu kavşak düzenlemelerini 17 günlük kapanmanın sonuna geldiğimizde tamamlamış olacağız. Bir taraftan da Talatpaşa bulvarında sıcak asfalt yapıyoruz. Buraya kolay kolay dokunmak mümkün değildi, çünkü trafiği kapatmamız gerekiyordu. Biz şu an bu fırsatı bulduğumuz için çalışmaya başladık. Buca Çaldıran  Mahallesi'nde çalışmalarımız yürütüyor… Aslında 20 ilçede 80 mahallede 245 bin ton asfalt dökümü yaptık. Pandeminin bize yarattığı fırsat diye bakıyoruz şu anda. İZSU ile ilgili de çok önemli çalışma yapıyoruz. Adnan Saygun'un olduğu tarafta çok ciddi tahribat yaşanmıştı sel olduğu zamanda. Poligon deresinin rahat akışını sağlayabilmek için arkadaşlarımız önemli düzenlemeler yapıyoruz. Kısacası  bir yandan fen işlerimiz, bir yandan İZBETON, bir yandan İZSU herkes acayip bir tempoda çalışıyoruz" dedi.

İZMİR’İ BAYRAM SONRASINA HAZIRLIYORUZ
Koronavirüs pandemisinden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de çok yoğun bir şekilde etkilendiğini belirten Soyer,"Pandemiden belediyemizde etkilendi. Hem can kayıplarımız var hem de çok sayıda etkilenen oldu. Şu an bir hayli aşağıya indi vakalar. Bizde planlama dairesinden birçok arkadaşımız evden çalışmak zorunda kaldı. Çocuğu olan aileler için istisnai durum uygulandı. Biz deprem yüzünden binayı da boşalttık, kimseye de sonuçlarını yansıtmadık. Pandemi ve depreme rağmen bir de binlerce çalışanımızın olduğu ana binamızı boşalttık. Bütün bu zorluklara rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kurumsal kapasitesi oldukça güçlü... İnşallah bu kapanma sürecini çok hayırlı işler yapmış olarak tamamlayacağız. İzmir'i bayram sonrasına hazırlıyoruz" diye konuştu.

(kaynak Egeden Sonsöz)

Editör: TE Bilişim