AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; CHP’li İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın 2 yıllık hizmet süresini değerlendirdi. Menderes’in tarihinin en talihsiz günlerini yaşadığını söyleyen Artcı; ilçelerinin yerelde hiç bu kadar hizmetsiz bırakılmadığını belirterek; “Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete! 2 yıl içinde hiçbir iş yapmadığını belgelemiş olan CHP’li Başkan Kayalar; tabiri caizse sabun köpüğü gibi ortada durmaktadır. Yaptım dedikleri, önceki dönemin işleridir; onlara yaptığı makyajdan ibarettir. Hiçbir iş yapmadığını hazırladığı katalogla bizzat kendisi ilan etmiştir. Elde; logolu seccade ve boyoz dağıtımı ile saat kulesinin yer değişikliği dışında bir de hemşerilerimizi yalnız bıraktığı kocaman bir çöp krizi vardır.” diye konuştu. 

‘Yatırım’ demeye utanmamışlar…

31 Mart seçimlerinin ardından yerelde muhalefet görevlerini yapıcı bir şekilde yürütmeye çalıştıklarını vurgulayan AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü; “500 gün çalışmalarına ‘yatırımlarımız’ başlığı atmaktan utanmamışlar. Allah’tan ‘Devlet Hastanesi’ni biz yapıyoruz.’ deme gafletine bir kez daha düşmemişler! Menderes halkını kimse kandırmaya kalkmasın. Görünen köy kılavuz istemiyor, tablo gün gibi açık. Pandemi, deprem, yangın yardımlarını yatırımmış gibi göstermek, çocuklara dağıttığı bayramlıkla övünmek belediyecilik değil! 35 el dezenfektanını yeni bir icat gibi sunarsanız, gülerler adama. Ki öyle de oluyor. Koskoca 2 yılda önceki dönemlerin projelerinin üzerinden boya badanayla geçmek iş değil. Menderes, geliştirilmeye değer ve muhtaç bir potansiyele sahiptir ve daha fazlasını hak etmektedir. Parke taş döşemek, kaldırım yapmak, park yenilemek temel hizmettir. Elbette yapılacak. Menderes’in önünü açacak hangi projeyi gerçekleştirmişler, onu anlatsınlar.” 

İş yok, borç çok!

Menderes Belediyesi’nin 2 yıl önce devraldıkları 133 milyon TL’lik borcu pankartlarla duyurduklarını hatırlatan Artcı; “500 günde borç miktarı 200 Milyon TL’yi aştı. Bunu kim yaptı? Kendileri! Bu borcun açıklaması için de bir pankart yaptırmalılar. İşin ilginç tarafı, iş yapmayan bir yerel idarenin borç yapması. Menderes’in mallarını satıp savmalarına rağmen hem de. 500 günde 60 milyon TL’ye yakın gayrimenkul satışı yaptılar. Tekeli Mahallesi, haraç mezat gidiyor. Yakında, korkarız ki kökünden satmış olacaklar.  Peki; bu satışlardan gelen kaynak nerede? Bilmiyoruz. Özetle, belediyede mali disiplin ve şeffaflık da hak getire!” diye konuştu. Artcı; çalışan maaşlarının da düzenli bir şekilde ödenmediğini belirterek; sözlerini şöyle sürdürdü; “Söze gelince emekten yanalar. İş, emeğin karşılığını vermeye gelince bahane bile üretmeye tenezzül etmiyorlar! Bu hak değil! Belediye işçileri taksitle maaş alıyor. Çalışanına emeğinin karşılığını ödeyemeyenden Menderes’e ne hayır gelir ki! ” 

Davul kimde, tokmak kimde belli değil…

Menderes Belediyesi’nin yönetim zafiyetleri olduğuna da değinen AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; “Ciddi bir otorite boşluğu var. Bunu her alanda görüyoruz. Davul kimde, tokmak kimde belli değil. Belediye Başkanı Kayalar’ın inisiyatif kullanamadığı; vizyonsuzlukları, liyakattan uzaklıkları ortada. Menderes iş bilmezlerin elinde heba oluyor.” diyerek,  CHP’li Menderes Belediyesi’nin halka rağmen belediyecilik ve siyaset yapmaya çalıştığını vurgulayarak şunları söyledi; “Belediyecilik; halkın yereldeki sorunlarını çözmek, beklentisini karşılamaktır. Hali hazırda İzmir ve Türkiye’nin öncüsü niteliğinde bir potansiyel taşıyan Menderes’in sanayisine, esnafına, çiftçisine, turizmcisine dokunan bir tek adımları yok. Sosyal hayatına, ekonomik hayatına gram katkıları olmadı. 2 yıllık yerel idareciliklerine baktığımızda en kötüsünün de; ilçemizin geleceğini yok edecek bir krizde omurgalı duramadıklarını görmek.”

Menderes’in katline göz yummak…

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; çöp tesisi krizine de değindiği açıklamasında, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın konuyla ilgili tutumunu eleştirdi. Başkan Artcı; “Başkanı olduğu ilçede çöp dağları yaratacak çöp tesisi projesi için aylardır sessiz kalıyor. Bu, derman belediyecilik değil; köstek belediyeciliktir. İlçemizin geleceğinin karartılmasına, toprağının suyunun katline göz yummaktır. Onun yerine diğer CHP’li ilçe başkanları konuşuyor. Ödemiş, Kemalpaşa Başkanları konuşuyor. ‘Biz olsak kabul ederdik’, diyorlar. Etsinler o zaman. Biz Menderes’te bu çöp tesisini istemiyoruz. Oturmuşlar; maliyet hesapları yapıyorlar, ulaşım gerekçeleri ortaya koyuyorlar. Hangi maliyet hesabında; Menderes’in  kaybedeceklerinin değeri biçilebilir?! İnsanın hayatına, çocuklarımızın geleceğinin bedeli nedir? Hangi maliyet bunun üstünde olabilir? Burada, çöp tesisinin üç katını ulaşım şartlarını oluşturmak için harcamayı göze alanlar; bunun da hesabını yapsınlar. Biz, bu projeyi kabul ederdik diyen diğer ilçe başkanları da buyursunlar etsinler. Biz istemiyoruz!”

Editör: TE Bilişim