Ahmet Diker'in yazdığı 'Atatürk Karşıyaka'da kitabı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka ve Kaf Sin Kaflı günlerini belge, bilgi ve fotoğrafla anlatıyor. Yeni kitabını ilk olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a armağan eden Ahmet Diker, “Şimdiye kadar kitaplarımı Karşıyakalılar ve Kaf Sin Kaf sevdalıları ve benim için büyük anlamı olan, ‘19.12 Dünya Karşıyakalılar Günü’nde’ çıkarmıştım. ‘Atatürk Karşıyaka’da’ adını verdiğim yeni çalışmamı da 19.12.2020’de yani ‘19.12 Dünya Karşıyakalılar Günü’nde’ çıkarmanın onurunu yaşıyorum” diye konuştu.

ATATÜRK'ÜN KARŞIYAKA SEVGİSİ

Diker sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurucu Başkanımız Kadızade Zühtü Işıl’ın ‘Gazi Mustafa Kemal’in Peşinden Gidenlerin Kulübü’ dediği Karşıyaka Spor Kulübü’nün, Karşıyaka’nın Atatürk’ümüz ile olan bağlarını, onun Karşıyaka’ya olan sevgisini ve yaşadığı günleri belgeleriyle yazmaya çalıştım. Bu kitap; Karşıyaka’yı Atatürk’ün Karşıyaka’sı kimliğini kavuşturan yiğit insanlara ve büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz hatırasına saygı duruşudur. Uzun zamandır üzerinde çalıştığım, yürek işçiliği olarak kaleme aldığım ‘Atatürk Karşıyaka’da’ kitabımın yarın gerçekleşecek (Cuma) imza günündeki bütün gelirini Kaf Sin Kaf’ımızın geleceği olan ‘futbol altyapısına’ bağışlayacağım. Kitabın çıkarılması için beni yüreklendiren, teşvik eden ve ilk kitabımı kendisine armağan etmekten onur duyduğum Belediye Başkanım Dr. Cemil Tugay’a, Azat Yeşil’e, kitabın son okumasına yapan Hüsnü Tekeşin’e, kitap kapağının mimarı Dinçer Kale’ye ve Duvar Kitabevi sahibi Berkan Balpetek’e ve destek veren bütün dostlarıma teşekkür ediyorum.”   
 
“KENT BELLEĞİ İÇİN ÖNEMLİ” 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da, kitabı kent belleği için önemli bulduğunu belirterek şunları söyledi: “Karşıyaka ile ilgili çalışmaları çok önemli ve kent belleğimiz için çok değerli buluyorum. Hepsi, bu uğurda yaptığımız çalışmaları zenginleştiriyor, ufkumuzu açıyor. Belediye Meclisi üyeliği yanında, Karsav Başkanı olarak da bugüne kadar Karşıyaka için anlamlı çalışmalar gerçekleştiren Ahmet Diker’in ‘Atatürk Karşıyaka’da’ adlı kitabı büyük bir emek ürünüdür. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile kentimiz arasındaki kopmaz bağlar, kitabı daha da anlamlı hale getirmektedir. Sayın Diker’i kutluyor, nazik ziyareti ve kitabını armağan etmesinden dolayı teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim