Başkan Ali Engin’in görevdeki 3 yılına dair açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘EN GEÇ 1 YILA HEPSİ BİTECEK’

Aynı şehir içerisinde dünyadaki tüm kasabalar, ilçeler önümüzdeki 100 yıl içerisinde birbiriyle yarış halinde olacak. Bunun temelinde de ekonomik faydadan pay almak var. Bunun içinde belediyelerin yaptığı altyapı, turizm, tanıtım, sanat, kültür ve turizm var.  Son 10 yıl içerisinde dünyadaki seyahat eden insan sayısının 15 kat arttığı söyleniyor ve son 20 yılda Türkiye’de üniversite sayıları kat kat arttı. İzmir’in de 30 ilçesiyle bundan ciddi pay alması lazım, bu zenginlikten pay alması lazım. Her ilçenin buna göre konumlanması lazım. Göreve geldiğimizden itibaren şehrimizin ihtiyaçlarını araştırarak sorarak belirledik, kaynaklarımızı da belirledik. Varlıklarımızı göz önünde bulundurarak projelerimizi hazırladık. Seçim döneminde vaat ettiğimiz projelerimiz ya tamamlandı ya bitti ya da ihale veya proje aşamasında… En geç 1 yıla hepsini bitmiş olacak. CHP’nin adayı olarak halkımızın karşısında demokratik hesabımızı vereceğiz. Bunun mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum.

‘CAZİBE MERKEZİ OLUYOR’

Narlıdere’nin nüfusu 70 bine dayandı. Önümüzdeki 20-30 yıl içerisinde de yeni imar planlarının hayata geçirilmesiyle nüfusumuzun 120-130 bin olacağı öngörülüyor. Şehrimizi kalkındırma ekseninde büyütmemiz, şehrimizin mavi ve deniz arasında konumlanışı, inşallah 1 yıl sonra bitecek Narlıdere Metrosu ile ulaşım kolaylığı gibi üstünlüklerinden dolayı şehrimiz cazibe merkezi haline geliyor. Kira fiyatları artıyor, gayrimenkul değerleri artıyor. Bu dar gelirliler açısından çok sevindirici bir şey değil ama bir gerçek… Şehrimize her gün refah seviyesi yüksek göç alıyoruz. Ama bu göçü kontrol etmek ve yönetmek, şehri kullanma ve kalkınma dengesi içinde götürmek temel hedefimiz… Bu doğrultuda çalışıyoruz. Bu pastadan pay almak için şehrimizin altyapısını, imajını hem de belediye çalışanlarımızın donanımını sağlamaya çalışıyoruz. Daha da kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz. Neticede belediyeler ticarethane değil hizmet organizasyonu…

‘BUNU KORUMAMIZ LAZIM’

İzmir, Atatürk’ün ortaya koyduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefini en kolay en gerçekçi gerçekleştirecek potansiyele sahip bir kent… Bunu 100 yıllık Cumhuriyet geçmişiyle, demokratik, yaşam biçimiyle, her türlü inancın kimliğin birlikte yaşamasıyla kanıtlanmış. Bunu korumamız lazım. İzmir’in hoşgörüsünü, çeşitliliğini, bu zenginliği yaşatmamız ve dünyaya tanıtmamız lazım. Çabalarımızdan biri de bu…

PROJELERİ ANLATTI

Nar Çiçekleri Anaokulunda 70 bin nüfuslu bir belediye olmamıza rağmen 3 anaokulumuzun kapasitesini artırarak 400 kapasiteye ulaştıracağız. Bunu bir memleket meselesi olarak görmek lazım. Hem meslek lisesi hem anaokulu konusunun mutlaka devletimizin halletmesi lazım. Kamu kurumlarının mutlaka burada yoğun bir çaba göstermesi lazım. Valilik ile beraber yürüttüğümüz restorasyon projesi ile 100 evin restorasyonu tamamlanacak. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde İzmir   lezzetlerini buraya toplamak istiyoruz ve gastronomi turizmi pastasından pay almak istiyoruz. Şehirlerin lastikli araçlara göre değil, yaşlılara, engellilere, yayalara, çocuklara göre dizayn edilmesi lazım. Biz de bu yönde çabalar gösteriyoruz. Bisiklet yollarımız, yürüyüş yollarımız kilometrelerce uzunlukta… Kadınlar çabalarımızın odağında…. Hem kadın kooperatifi ile hem de diğer çabalarımızla kadınlarımızı desteklemeye devam ediyoruz. Meslek fabrikası, Türkiye’de en iyi örneklerinden biri… Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu döneminde hayata geçirilen 2019 itibarıyla göreve gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer döneminde geliştirilen projemizi bizim binamızda iş birliği ile hayata geçirdik. Narlıdere Port projemiz; turizm ve cazibe merkezi haline gelecek bir yer. En geç 2 yılda bitecek, denizcilerin, İzmirlilerin ve turizmin hizmetine sunmayı hedefliyoruz.  Spor çok önemli… Sosyal tesisleri olan bir tenis kulübünün temelini atıp en geç önümüzdeki baharda hizmete açmayı planlıyoruz. Pir Sultan Abdal Parkı projemiz; Büyükşehir’le ortak yapıyoruz. Ama inşaat malzemelerindeki aşırı fiyatlar nedeniyle firma sözleşmeyi feshetti. En geç 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. İçinde yeme içme konser alanı çocuk oyun alanı olacak. Hoş geldin bebek… doğan her bebeğimizi ziyaret ediyoruz. Birçok ödül aldık.  Heykellerimize ağırlık verdik, güzel dayanıklı estetik heykeller yaptık.

‘İKİ BUÇUK LİRAYA ÇAY’

Park Orman Narlıdere… Şehre 1 buçuk kilometre mesafede… Narlıdere’nin bir orman kenti olduğunu hem konuklarımıza tanıtmak için hem de sporcular ve yürüyüş yapanlar için hem de konser alanı için tasarladık. Yaklaşık 1 yıl önce hizmete girdi. Bu tesisi yapmamızın bir diğer amacı da ilçemizi İzmir’e ve diğer illere tanıtmaktı. Seçim dönemimizde emekliler gençler dar gelirliler deniz kenarında oturacak bir alan olmadığını söylediler, biz de sözümüzü tuttuk, bugünkü fiyatlarla bile 2 buçuk liraya çay veriyoruz. Mandalin Kafemiz sahilde 2 yıldır hizmet veriyor. Zeytin kafe, kadın kooperatifimizin işlettiği bir alan… Slow Food; sağlıklı, temiz ve ucuz gıdaya ulaşım konusunda çok önemli… Buraya üye olduk, birliğimizi kurduk, bu yönde çabalarımızı sürdürüyoruz.

‘UZLAŞIYI ESAS ALIYORUZ’

Kentsel dönüşüm hem İzmir hem Narlıdere için çok önemli… Bir yanda çarpık yapılaşma ile uğraşırken maalesef 30-40 yıl önceki apartmanlar da dönüşmek zorunda… Şehrin yüzde 75’inin dönüşmesi lazım. Yıkılıp yapılmazsa depremlerde gördüğümüz sonuç olur. Geçmiş dönemde Bakanlık ile yapılan bir plan girişimi vardı, plan yapma yetkisi Belediyemizde…. Biz de seçildikten sonra bu süreci hızlanırdık, 2 yıl içerisinde pandemiye rağmen yaklaşık 43 hektar alanda 4 mahallede planları onayladık, askı süresi bitti. Şehir Plancıları Odası ve yurttaşlarımız hukuksal haklarını kullandılar, dava süreci bilirkişi aşamasında… Dava sonucunu prensip olarak bekleyeceğiz. Dava bitmeden vatandaşla herhangi bir polemiğe girmeyeceğiz. Referandum yapacağız. Mahkeme lehimize sonuçlansa bile vatandaşlarımızı yüzde 80’i evet demeden hiçbir girişimde bulunmayacağız. Eğer vatandaş istemiyorsa gerekirse bu yetkiyi bakanlığa devrederiz. Ne yapacaksak uzlaşarak yapacağız. Narlıdere Belediyesi’ne ait 30 bin metre tapuyu da hiç evi arsası olmayan insanların yararına kullanacağız. Belediyemiz 200-300 dairesini vatandaş lehine fedakarlık yapacak.

‘DENETLENİYORUZ’

Narlıdere’mizin hem nüfusu büyüyor. Belediye girişimizi genişleteceğiz, vatandaş geldiğinde işlerini zemin katta işini halledecek.  Atatürk Kültür Merkezi’nde bazı dönüşümleri bitirdik. Çocuk Senfoni Orkestrasına bir çalışma alanı yaptık, meclis salonumuzu yeniledik, belediyeler içerisinde en iyi sergi salonlarından birini yaptık. İkinci el pazarı, yelken festivali, can dostalar… Bize oy vermeyenleri mahcup etmeyelim diye genel merkezimiz bizi denetliyor. Hem çevreyle barışık hem sürdürülebilir kalkınmayı destekleyerek hem geniş halk kitlesini ilgilendiren projeler yaptık. Kadın çalışan sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Araç filomuz yaşlı, bunları yenilemeye çalışıyoruz, görev süremiz boyunca araçlarımızı yenileme yönünde çalışmalarımız devam ediyor.

‘TURİZMİ BÜYÜTECEĞİZ’

Narlıdere Metrosu, Narlıdere’nin çehresini değiştirecek bir proje… Sona gelindi, inşallah 2023 mart ya da nisan ayında İzmirlilerin, Narlıderelilerin hizmetine sunulacak. Her ilçeden ulaşım imkanı olacak.  Demiryolu ilçemize daha çok ziyaret sağlayacak. Güzel ormanımız, denizimiz ve sokaklarımızla turizmi büyütmeyi hedefliyoruz. Çünkü turizm; kalkınmayı, gelişmeyi ve refah elde etmeyi sağlar. Israr edersek, kararlı olursak, herkesin desteği olursa ekmeğimizin büyüyeceğine inanıyorum.

Editör: TE Bilişim