Merhaba sevgili okurlarım...
Bir yılı daha yaşam skalamızda geriye bırakırken, ülkemiz ve dünyada yaşanan olayların hafızalarımızda yer eden konuları ve gündemleri ile geride bırakacağız.
Bizler, hayatımızda karşılaştığımız herhangi bir çağrışıma bilinçaltımızda kayıtlı "zaman" ve "mekan" bilgilerinin etkileşimi ile yön veririz. Beynimizde duyguların kayıtlı olduğu bölüm adeta yaşamımıza navigasyon görevi görür. Eğer bunları astrolojik haritamızda karşılık olarak arayacak olursak; hareket ve eylemlerimizi, yaşamda kalma gücümüzü ve dürtülerimizi temsil eden; tekamül yolculuğunda bizi; eğer bilinçli kullanmayı başarırsak, ruhsal aydınlanmaya doğru hareket ettiren Mars'tır. Duygusal yapımızın göstergesi olan Ay'da, bulunduğu burç, etkileşimde olduğu diğer gezegen, astroid ve sabit yıldızlarla duygu dünyamızın derinliği, zenginliği hakkında bilgiler verir. Tabii her zaman olduğu gibi haritaya bir bütün olarak bakmak gerekse de, duygu ve dürtüleri Ay ve Mars'ta görmek mümkün.
2022 yılında Samanyolu Galaksi'mizde hareket eden Dünya'mız, biz insanların yaşamlarına kadersel etkilerin sirayet ettiren "ağ düğümleri" kombinasyonlarının Akrep - Boğa akslarında olması; oldukça karmik senaryoların yaşamlarımıza yansıyacağını, "yaşam - ölüm" çizgisi üzerinde surviver etkisi çalıştırdığını da açıkça söylemek gerek.
Yol haritamız...
Önümüzdeki yıl ile ilgili genel yorumlarımızı yapmadan önce, siz sevgili okurlarımıza geçtiğimiz yıl gerçekleşen öngörülerimizden bir kaç tane örnek vererek, astrolojinin bizlere nasıl yol gösterdiğini bir kez daha görmenizi isterim. 2020 yılının son günlerinde Astroloji'nin ışık tuttuğu bilgileri ardıma alarak; "yüzyılın öngörüleri" başlığı altında bir tv programında anlatmıştım. Şükürler olsun ki; hepsi bir bir gerçekleşti ve gerçekleşmeye devam ediyor. Tabii ki, her gerçekleşen öngörümüze sevindiğimizi söylememiz mümkün değil. Bunların içinde en önemli ve bize özgü olan öngörülerimiz arasında;
"Zamanın kısalması, dünya katmanında yeni bir çekirdeğin bulunması, metaverse, Ankara depremi, yurdumuzda yaşanan yangın süreci, Nisan ayında yaşanan kripto para krizi ..." gibi pek çok özgün öngörülerimizin gerçekleştiğini gözlemledik. Bu bizi, sizlere aktardığımız bilgiler konusunda daha da sorumlu hissettirdi açıkçası...
2022 yılı için yapacağım öngörüler arasında,
Tarım sektörü atakta...
Sizlerin motivasyonuna ışık tutacak olanları paylaşmayı seçiyorum. Aksi halde, olumsuz olan süreçler zaten deneyimlenecek. Bunlar arasında, depremler, yangınlar, volkanik patlamalar ve askeri hareketlilikler ve kıtlık gibi bilgiler olsa da, odağımızı buraya değil farklı alanlara yöneltmenin hepimiz için daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Örneğin, tarhananın ihracat şampiyonları arasına gireceğini öngörmek, belki de hepimize daha ulaşılabilir bir umut meşalesi yakmak için etkili olacaktır.
Evet, bu ve bunun gibi toprakla ilgili üretimlerin artacağı ve yeni pazarların oluşacağı bir yıl. Daha çok üretim ve yaratıcılıkla ilgili sektörlerin pazarda yerlerini alacakları bir yıl. Jüpiter'in Balık transiti, sanat, tasarım, doğal taşlar, şifa teknikleri ve ayakkabı ile ilgili sektörlerde artış yoğunluk getirecektir. Tabii deniz ve deniz ürünlerinden bahsetmekte gerek. Deniz ürünleri ile ilgili konserve sektöründe artış bekliyorum. Ülkemizde doğal taş madenlerinin rezervlerinin artış, bununla ilgili ihracat patlaması olması da gerçekleşmesini beklediğim öngörülerim arasında.
2022 sağlık getirecek...
Ayrıca; gerek Corona'nın bitiş sürecini müjdelemek, gerekse çıkacak aşı veya tedavi yöntemleri ile bu sürecin sona ereceğini söylemekte mümkün. Yani sıra, bu öngörümün altını çizelim "kanser veya ölümcül hastalıklara tedavi yöntemi, aşı" gibi şifalarda bulunacak. Arkeolojik kazılar ve bu kazılardan çıkan bilgiler, dinler tarihi veya dünya tarihi ile ilgili önemli bilgileri de gün yüzüne çıkaracak. Genetik bilimle ilgili buluşlar, DNA sarmaları ile yeni kodlar ve yeni sarmalların keşfi dahi mümkün. (2026'ya kadar ucu açık öngörüm)
Turizme bereket gelecek...
Turizmde de ülkemizin bu zorlu zamanlarında bir nebze de olsa, yüzünü güldüreceği hareketlilikler de olacaktır. Su ve besin kaynaklarımızı maksimum dikkatle kullanmamız gereken bir yıl olacağını söyleyerek, Jüpiter'in burçlara etkilerinden de bahsetmek istiyorum.
Burçlar göre 2022...
Yılı iki yarıya böldüğümüzü düşünerek;
Koç Burçları için,
Yılın ilk yarısı, manevi alanlarda ferahlık, genişleme. İkinci yarısı ise, kariyerde güç ve başarı
Boğa Burçları için,
Yıl boyu şans ve büyüme, yenilenme, sizleri bekliyor.
İkizler Burçları için,
İş bulma fırsatları, kariyerinizle ilgili yükseliş terfiler, yeni sosyal çevre,
Yengeç Burçları için,
Hukuksal konularda iyicil sonuçlar, yurtdışı ticaret, e- ticaret, basın yayın medya, akademik kariyer, yüksek eğitim,
Aslan Burçları için,
Krizleri, kredileri yönetmek, miraslarla ilgili konular, yılın ikinci yarısında hukuksal konular, yurtdışı iletişim, ticaret, basın yayın, medya konuları
Başak Burçları için,
Evlilik, ortaklık konularında iyileşme, ikinci yarısında ortak gelirler, miras, nafaka konuları,
Terazi Burçları için,
Rutinlerde artış, takım çalışmaları, işle ilgili konularda büyüme, ikinci yarıda evlilik, ortaklık konuları,
Akrep Burçları,
Aşk, kumar, şans oyunları ile ilgili konular, çocukların eğitimi ile ilgili yoğunluk, iş yaşamında sorumluluk artışı, fiziksel sağlığa dikkat
Yay Burçları için,
Ev, aile, yuva, emlak, arazi, kiralama, satış, taşınma gibi konular. Ikinci yarıda, aşk ve çocuk gündemleri,
Oğlak Burçları için,
Kardeşler, arkadaşlar, yakinlar, araç satın almak, değiştirmek, kısa yolculuklarda artış, imza yetkilerinde artış, ikinci yarıda ev, yuva, aile ilgili gündemler.
Kova Burçları için,
Para hanenizde Jüpiter, sevgili Kovalar. Yılın ilk yarısı burada. Ikinci yarıda ise, siz de araç sahibi olma, iş kurma kısa yolculuklarda artış yaşayabilirsiniz.
Balık Burçları için,
Size ne diyelim efendim ? Jüpiter sizde, Neptün, siz de, Venüs gelecek, Güneş gelecek... Kurban bilincinin tuzaklarına düşmediğiniz sürece, su gibi akacak rahmet size ...
Evet efendim, bireysel haritalar bakmadan, burç yorumu yapmanın sağlıklı olmadığını sizlerde bildiğiniz için, yorumlarımı mümkün olduğunca herkes için geçerli olabilecek şekilde baz aldım.
Bu sebeple size kısa ya da azıcık gelebilir.
Ülkemizin Kuzey Ay Düğümü'nün Başak olduğunu anımsatarak, önümüzdeki yılın Boğa'dan, trine dediğimiz açı ile destekleyecek olması, iyi bir şeydir aslında. Toprak çok değerli olacak...
Evet efendim, bir yıl daha sizlere seslenmenin, satırlar arasında kainat yolculuğunda gezinmenin keyfini çıkardık. Yaşam kısır bir döngü değildir, sadece döngüdür. Eğer kısır olsa; toprak ana çoktan bizi beslemeyi bırakırdı. Belki de, yeniden ona dönüp, gerçek bereket ve bolluğun, doğurganlığın orada olduğunu görmek gerek. Bu arada, köye göçlerde de artış olacaktır. Orda bir köy var uzakta şarkısını söylemek yerine, o köyde yaşamayı seçecek çok insan olacak...
Her daim artan sevgilerimle, yeni yılınızı kutlarım.
Aysel Yıldızbakan
Astrogenomolog