Türkiye iki yıllık süreçten birçok açıdan hırpalanarak çıktı. 2021 yılını geride bırakırken, yangın, sel, deprem felaketlerine bir de döviz, faiz gibi ekonomik kriz sözcüklerini ekledik.

İzmir’de yaşadığımız depremde yitirdiğimiz canları birinci yıldönümünde andık. Ancak, bu sürecin birçok mağduru hala ortada ve net çözümler sunulmadığı için derdini anlatacak birilerini arıyor.

Bu iki yılın en büyük vurgunu dünya ile birlikte COVİD hastalığı ile birlikte yedik. Bu kriz ile birlikte kapanma dönemlerinde işlerini aşlarını kaybedenler, işyerini kapattığı için iflaslara sürüklenenler oldu.

Bunların ayrıntılarını yazmaya başlarsak, zaten bu yazının da sonunu getiremem.

İnsanlar “Umutlarıyla yaşarlar”… Bu yüzden umudumuzu öncelikle yitirmememiz gerekiyor. Buna en önemli ilave edeceğim konu ise “Koronavirüs” illetine yakalanmamanız. Bu yıl da dikkatli olmamız gerekiyor. Belki de bu yıl salgının geride bırakabileceğiz.

Türkiye’nin ekonomik çarklarının normale dönmesi, kaynaklarının ekonomikliği tartışılacak yatırımlara ve bazı kişilere aktarılmadığı bir düzen istiyorum elbette.

İnsanına değer veren yurttaşını horlamayan, azarlamayan siyasetçiler istiyorum.

Ekonomik beklentiler kadar insanların özgürce fikirlerini açıkladığı, hukuk alanındaki “Sopa” zihniyetinin terk edilmesini talep ediyorum.

Elbette bu alanda “Özgür Basın” için tüm adımların atılmasını istiyorum. Basındaki mecraları “Yandaşı” olmaması halinde dövmeyen bir yönetim istiyorum.

İnsanların kimlikleri, dinleri ve başkaca özellikleri ile ayrım yapılarak, birbirine düşürme gibi adımların önlenmesini istiyorum.

Temel mal ve hizmetlerin kolay alındığı, kolay ulaşıldığı, bazı alanlarda zorunlu kullanılacak ürün ve hizmetlerin ücretsiz olmasını istiyorum.

Ülkenin tümünde özellikle sağlık, eğitim gibi yatırım ve hizmetlerin adil biçimde dağıtılmasını istiyorum.

Özetle; bu ülkenin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı devrimlerin, yeniliklerin, güzelliklerin yeni kuşaklarca çok daha öteye götürüleceği bir ortamı bekliyorum.

Yeni yılımız kutlu ve isteklerimizin gerçekleştiği bir yıl olsun...